Eskinin "havalı" telefonu yeniden sahnede...

Biz elimizde zor tuttuğumuz dev ekranlı telefonlara alışırken, çok uzaklarda başka bir rüzgar esiyor

"Havalı" telefon geri döndü!

Hatırlayanlar iyi bilirler, 2000'lerin başında kapaklı telefonlar çok modaydı. Hatta tek elinizle kapağı açıp, telefonu kulağınıza götürmek, başlı başına karizmatik bir hareketti. Pek tabi o günden bugüne çok şey değişti. Telefonlar dokunmatik ekrana geçtiği gibi, kullanım amaçları da baştan aşağıya yenilendi.

Fakat Japonya'dan gelen bilgilere göre kapaklı telefonlar resmen geri dönüş yaşıyor. Yapılan açıklamaya göre 2014 yılında Japonya'ya yapılan kapaklı telefon gönderimi, yüzde 5.7 artarak, toplamda 10.6 milyon adete ulaştı ki aynı dönem içerisinde "normal" akıllı telefon sevkiyatında yüzde 5.3 oranında düşüş yaşandı. Ülkede satılan kapaklı telefonların büyük kısmının akıllı telefon olduğunu ve dokunmatik ekranlarla geldiğini de belirtelim.

Bu oranlar gösteriyor ki, en azından Japonya'daki önemli bir kullanıcı kitlesi için, bileğin bir hareketi ile kapanan kapaklı telefonlar, büyük ekranlı dokunmatik telefonlardan daha değerli. Bakalım bu moda, dünyanın diğer ülkelerine de sıçrayacak mı...

Okuyucu Yorumları