Evinizdeki Wi-Fi sinyalini güçlendirin!

Wi-Fi sinyali evinizin her köşesine ulaşmıyorsa, yapabilecekleriniz bu yazıda!

Wi-Fi sinyalini güçlendirin!

Evinizin şekli, yapısı veya düzeni Wi-Fi sinyalinin belirli noktalarda zayıflamasına mı neden oluyor? Kablosuz ağ sinyalinin zayıflaması, internet bağlantınızı yavaşlatabilir, sonuç olarak indirmeleriniz yarıda kalabilir, YouTube videolarını izlerken takılmalara şahit olabilirsiniz.

Wi-Fi sinyalini iyileştirmek için yapabilecekleriniz

Biraz para harcayarak yeni standartları destekleyen, daha iyi bir router almayı düşünebilirsiniz. Öncelikle router'ınızın desteklediği standartlara bakın ve yükseltmenin sağlayacağı farkı değerlendirin.

Router'ınızın antenlerini değiştirmek, kablosuz sinyalini güçlendirmede faydalı olabilir. Elinizdeki model böyle bir olanak sunuyorsa veya ek anten soketlerine sahipse, sinyali güçlendirebilir veya sinyal yönünü değiştirebilirsiniz.

Yerini değiştirin

Bu tavsiye sizi şaşırtmayacak ancak sinyali güçlendirmenin en etkili yollarından bir tanesi, router'ınızı doğru konuma yerleştirmek. Genellikle evinizin merkezinde bir yer seçmeniz, en iyi seçenek olacaktır. Bu mümkün değilse, ortaya mümkün olduğunca yakın bir yer bulun.

Devamı, sonraki sayfamızda...

Router'ın yerini değiştirin veya bir extender alın

Router'ın yerini değiştirin veya bir extender alın
Powerline adaptörler sorunu kökten çözebilir

Duvarlar, aynalar, eşyalar, metal nesneler, kablosuz telefonlar, mikrodalga fırınlar gibi birçok nesne, kablosuz ağ sinyalini zayıflatabiliyor. Router'ınızın kullandığı kanalı değiştirmek, bu konuda faydalı olabilir. Kanal değişikliğini nasıl yapacağınızı router'ınızın dökümanlarına bakarak öğrenebilirsiniz.

Router'ların çoğu, 5GHz ve 2,4GHz radyo bantları arasında seçim yapmanıza izin veriyor. İlkinin menzili daha kısa da olsa, daha fazla kanala sahiptir ve daha az kullanıldığından kısa mesafede daha iyi sonuçlar verebilir.

Router'ınız için bir firmware güncellemesi olup olmadığını da kontrol edin. Yeni yazılım, router'ınıza yeni özellikler ekleyebildiği gibi, bazı sorunları da ortadan kaldırabilir.

Extender (genişletici) satın alın

Bu alanda iki temel çözüm sunuluyor: Mevcut sinyali daha uzağa ulaştıran extender'lar ve evinizin elektrik tesisatını kullanan powerline cihazları. Repeater'lardaki hız kaybı çok olabildiğinden, bu iki seçenekten powerline ağının daha iyi olduğunu söyleyelim.

Powerline cihazlarından bazıları, odanıza kablolu ağ bağlantısı sunarken, bazıları Wi-Fi bağlantı noktası oluşturabiliyor. Dolayısıyla ihtiyaçlarınıza göre biraz araştırma yapmanız ve size uygun powerline cihazını seçmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları