Evinizden garip tıkırtılar mı geliyor?

Gece uyurken evinizin farklı yerlerinden garip sesler mi geliyor? Hemen korkmayın, yazımızı okuyun!

Eviniz "tıkırdıyor" mu?

Eviniz geceleri garip tıkırtılardan, gıcırtılardan ve seslerden geçilmiyor mu? Hemen hayaletlerin istilasına uğradığınızı düşünmeyin, bu seslerin birçok mantıklı nedeni olabilir - üstelik ipuçlarımızla onları ortadan kaldırmanız da mümkün.

Tıkırtılar ve garip sesler nereden geliyor?

Bu seslerin hayaletlerden gelmediğinden, endişelenecek herhangi bir durum olmadığından emin olabilirsiniz. İşte tıkırtıların olası nedenleri:

- Sonbahar ve kış mevsimlerinde bu sesler, ısıtma sistemleri nedeniyle oluşabilir. Seslerin kaynağı, evinizdeki boru sisteminin sıcaklık değişimiyle genişlemesidir.

- Ses, sıcak yaz günlerinde çatınıza vuran güneş nedeniyle ısınan kiremitlerden geliyor olabilir.

- Ses radyatörlerinizden geliyorsa, sisteminizin içinde buhar birikmiş olabilir. Buharı dışarı atarak seslerden çabucak kurtulmanız mümkün olabilir.

Kazıma, fokurdama sesleri ve fazlası

Kazıma, fokurdama sesleri ve fazlası

Kazıma sesleri

Duvarlarınızın içinde hayaletlerin dolaştığını düşünüyor olabilirsiniz, ancak bu sesler gerçekte boru sisteminizin aralarında dolaşan bir farenin dişlerinden veya tırnaklarından geliyor olabilir. Evinize farelerin girebileceği bir delik varsa, onu bulmaları çok da zor olmayacaktır.

Bu sorunu çözmek için fare tuzakları kurabilir veya bu işle ilgilenen servislerden yardım isteyebilirsiniz.

Fokurdama sesleri

Fokurdama sesleri, evinizde gizli işler çeviren kötü kalpli cadıdan değil, muhtemelen su ısıtıcınızdan geliyordur. Özellikle yakıtla veya tüple çalışan bir ısıtıcınız varsa, onu çalıştırdığınızda bu tür seslerin çıkması normaldir.

Bununla birlikte bu tür sesler, bazen bir sızıntının da işareti olabilir. Emin olmak için ana su hattından suyu kesin ve tekrar dinleyin.

Karanlıktaki ıslıklar

Evler ahşap, cam, beton ve gün boyunca birbirine farklı oranlarda temas eden diğer maddelerden oluşurlar. Bu durum, gıcırtı, küçük patlamalar ve diğer garip seslerin oluşmasına neden olabilir.

Okuyucu Yorumları