Evolve Efsanesi de Yolun Sonuna Geldi!

Uzunca bir süre oyun dünyasını kasıp kavuran bir oyun daha, yapılan açıklamalara bakılırsa yolun sonuna geldi!

Bir efsane daha yolun sonuna geldi!

Evolve, oyunu bedava (free to play) yaparak online oyuncu sayısını 300'den bir milyona yükseltmeyi başarmıştı ancak geliştirici Turtle Rock, artık oyunu destekleyemeyeceğini söyleyerek herkesi şaşırttı. Stüdyonun ortak kurucusu Chris Ashton'un yazdığına göre, oyun ile daha fazlasını yapmak istiyorlardı ancak stüdyonun artık Evolve üzerinde çalışması mümkün değil. Bir açıklama yapan dağıtımcı 2K Games, günlük çalışmaları üstleneceğini ve sunucuların "görülebilir gelecek için" hizmete devam edeceklerini söylüyor. Ancak oyun için daha fazla güncelleme olmayacak.

Oyun, kendi hayran kitlesi ve iyi sayılabilecek inceleme notlarıyla ortaya çıkmıştı. Ancak oyunun derinliğinin az olması, tartışmalı çok oyunculu asimetrik oyun tarzı ve pahalı DLC paketleri, ismin sonunu getirdi. Bundan sonra da ortalama oyuncu sayısı 500'ün altına indi ve Turtle Rock, 2K Games'in desteği ile beraber Evolve'u PC'lerde DLC içeriği dahil olmak üzere bedava oynanabilir yapmaya karar verdi.

Bu sistem çalışıyor gibi gözükmekteydi ve oyuncu sayısı bir milyona ulaşırken, aynı anda online olan oyuncu sayısı 15.000'in altına inmedi. Ancak görünene göre ekip, bu yüksek oyuncu tabanından para kazanmayı becerebilmiş değil ve Turtle Rock, artık farklı bir oyuna geçmeye karar vermiş durumda. Ashton, kendi kaynaklarını sağlamayan oyunlar için bu durumun kaçınılmaz olduğunu, ancak bunun bir elveda olmadığını söylerken, üzerinde çalıştıkları daha pek çok yeni oyunun bulunduğunu da müjdeledi...

Okuyucu Yorumları