Exynos 5 Octa'ya 6 çekirdekli yeni GPU!

Samsung, zaten güçlü olan Exynos 5 Octa mobil işlemcisini güncelledi. O şimdi daha da güçlü!

Samsung'un canavarı güçlendi!

Samsung, sekiz çekirdekli mobil işlemcisi Exynos 5 Octa'yı, 6 çekirdekli bir grafik işlemcisi ile güncellediğini duyurdu. Tabletler için kullanılacak olan yeni işlemcide 6 çekirdekli Mali T-628 GPU bulunacak.

Samsung, ARM teknolojisiyle sekiz çekirdekli işlemci üreten ilk şirket. Samsung şimdi yaptığı güncelleme ile ARM Mali GPU'sunu da bu işlemciye ekliyor. Mobil işlemci böylece OpenCL 1.1 standardını destekleyen bir grafik işlemciye kavuşuyor.

Samsung'un açıklamasına göre, Exynos 5 Octa işlemcisi 1,8 GHz hızında çalışan 4 adet Cortex A15 ve 1,3 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A7 çekirdeğine sahip. Ancak şirket şimdi işlemciye sekiz çekirdekli Mali T628 GPU'yu ekleyerek OpenCL'in kullanımını da mümkün kıldı. Böylece uygulama geliştiriciler daha performanslı uygulamaları çalıştırabilecekleri gibi, cihazın daha az enerji harcaması da mümkün olacak.

Samsung, açıklamasında mobil pazarda gün geçtikçe daha fazla grafik işleme ihtiyacının doğduğunu ve bu ihtiyaca cevap verebilmek için GPU'lı mobil işlemcilerin önem kazandığını vurguladı. Yeni Samsung işlemcisi, 2.560 x 1.600 çözünürlüğünde ekranları destekleyebilecek.

Samsung'un açıklamasına göre yeni Exynos 5 Octa işlemcisi 14,3 GBps bant genişliğine sahip olacak ve çift kanallı 993 MHz hızında LPDDR3 hafızları destekleyecek.

Okuyucu Yorumları