Facebook 5 milyar kullanıcı hedefliyor

Mark Zuckerberg, 2030 yılında sosyal ağı bu kadar kullanıcıya ulaştırmak istiyor!

İşte Facebook'un yeni hedefi

Geçtiğimiz Pazartesi günü Facebook'un kuruluşunun 12. yıldönümü için düzenlenen etkinlikte konuşan Mark Zuckerberg sosyal ağ için çok daha iddialı hedefleri olduğunu gösterdi. USA Today'de yer alan habere göre Facebook CEO'su 2030 yılı itibariyle 5 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı umduklarını belirtti. Zuckerberg'in hedeflediği bu rakam, Birleşmiş Milletler'in 2030'da 8,5 milyara ulaşacağını öngördüğü dünya nüfusunun yüzde 60'ına karşılık geliyor.

Herkesi birbirine bağlama sürecini sonuna kadar götürmek istediklerini belirten Zuckerberg, "bunu başarabilmek için dünyanın dört bir yanında hükümetlerle ve farklı firmalarla işbirliğine gideceklerini" ifade etti.

Zuckerberg'in tam da bu doğrultuda başlattığı Internet.org girişimi internet hizmetinin henüz ulaşmadığı coğrafyalara ücretsiz bağlantı olanağı götürmeyi hedefliyor. Diğer yandan sosyal ağın bu ücretsiz internet hizmeti beraberinde bazı tartışmaları da getirmişti. Hindistan'da yasaklanan Internet.org, Mısır'da da erişime kapatılmıştı.

Facebook'un ayrıca mülteci kamplarına da internet erişimi sunmayı hedeflediği ve bu bölgelere bağlantı ulaştırabilmek için güneş enerjisiyle çalışan drone'lardan yararlanılabileceği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları