Facebook, Android'li cebinizi böyle tüketiyor

Facebook, Android'li telefonunuzun tüm kaynaklarını yeyip bitiriyor olabilir. Peki ama ona karşı çaresiz misiniz? Hayır!

Facebook'la mücadele rehberi!

Facebook dünyanın en büyük sosyal ağı olabilir, ancak Android kullananların Facebook uygulamasını telefonlarına kurmadan önce iki kere düşünmeleri gerekiyor. Uygulama, telefonunuzun kaynaklarını çekinmeksizin tüketebiliyor.

Facebook uygulamasının olumsuz etkisi, özellikle en üst seviye olmayan telefonlarda daha çok hissediliyor. İşte uygulamanın telefonunuzu sömürdüğü alanlar ve çözümler.

Facebook pilinizi tüketiyor

Facebook uygulamasını kapatsanız bile, arka planda çalışarak pil tükettiği birkaç blog ve forumda konuşuluyor. The Guardian'ın tahminine göre Facebook'u kaldırarak yüzde 20 pil tasarrufu sağlayabiliyorsunuz.

Facebook telefonunuzu yavaşlatıyor

Reddit kullanıcısı pbrandes_eth'in yaptığı testin sonuçları endişe verici. Kullanıcı, Facebook'un Messenger uygulamasını kaldırdığında uygulamaların yüzde 15 daha hızlı açıldığını, genel performansın iyileştiğini keşfetti.

Facebook çok veri tüketiyor

Android performans raporları hazırlayan AVG, Facebook'un otomatik olarak oynatılan videolar ve sürekli bilgi alışverişi nedeniyle kotaların en büyük kısmını tükettiğini keşfetti.

Facebook depolama alanınızı tüketiyor

Facebook depolama alanınızı tüketiyor

Facebook, AVG'nin raporlarında depolama alanını tüketen uygulamaların en başında geliyor. Bu yüzden depolama alanı konusunda sıkıntı çeken telefonlarda Facebook Lite'ı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Facebook'un her şeye izni var

Telefonunuzda en çok yetkiye sahip olan uygulama, muhtemelen Facebook. Bu yüzden Facebook'a bağımlı değilseniz, uygulamayı kaldırmanızda fayda var. Resmi uygulama yerine üçüncü parti Android uygulamalarını veya mobil siteyi kullanmayı deneyebilirsiniz.

Gereksizlerden arınmış, resmi Facebook

Facebook Lite, Facebook'un kendisi tarafından sunuluyor ve cihazınızın kaynaklarını cömertçe tüketen işlevlerin çoğunu içermiyor. Uygulama belki pek harika görünmüyor ve Instant Articles gibi özelliklerden yoksun, ancak en önemli işlevleri kullanabiliyorsunuz.

İndirin: Facebook Lite for Android

Okuyucu Yorumları