Facebook bir kez daha destan yazıyor!

Açıldığında kimsenin ciddiye almadığı Facebook'un bugün geldiği nokta, parmak ısırtacak cinsten!

Facebook destan yazıyor!

Facebook günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu kadar, aynı zamanda da teknoloji pazarının en büyük isimlerinden birisi haline geldi. 25 Mart itibarıyla büyüme potansiyelini ne derece geliştirdiğini gösteren, WhatsApp'ı satan alan firma, son zamanların en çok ses getiren teknoloji ürünü olan Oculus Rift'in geliştirici firması, Oculus VR'ı da iki milyar dolara satın aldı.

Tabii Facebook'un bu noktaya gelmesinde çok dinamik bir büyüme söz konusu. Zuckerberg'in açıkladığı rakamlara göre, Facebook sadece mobil platformlar üzerinde, günümüzde bir milyar aktif kullanıcıya sahip. Kasım 2013'de 945 milyon olarak belirlenen bu rakamın kısa sürede milyara ulaşması, başlı başına bir başarı. Ayrıca dünya genelindeki telefon kullanımına bakıldığında, insanların telefon başında geçirdikleri vakitlerinin yüzde 20 gibi büyük bir kısmını, Facebook'a harcadığı görülüyor.

Instagram tarafındaysa grafik açık ara yükselişte. Facebook'un bu zamana kadar en çok para yatırdığı yazılımlardan birisi olan Instagram, 200 milyon kullanıcı barajını geçmeyi başardı ki bu miktarın son 50 milyonu sisteme, geride bıraktığımız altı ay içerisinde katıldı.

Okuyucu Yorumları