Facebook'tan "daha fazla reklam" adımı!

Facebook, bize çok az reklam gösterdiğini düşünüyor olacak ki, reklamlara yeni bir yer daha açıyor!

Facebook "durmuyor!"

Haber kaynağında otomatik olarak oynatılan videolar göstermekten çekinmeyen Facebook, bu planlarını genişletme planlarını duyurdu.

Görünen o ki Mark Zuckerberg'in kontrolündeki sosyal dev, bir milyara yaklaşan topluluğuna gösterdiği videolu reklamlarla yetinmeyi düşünmüyor. En son duyuruya göre Facebook, otomatik yürütülen videoları, haber kaynağında kullanıcılardan uygulama yüklemesini isteyen özel reklamların içerisine yerleştirmeye başlayacak.

Uygulama yüklemeyi teklif eden reklamlar, Facebook'ta bir süredir bizlere gösterilmekteler. Ancak bu reklamlar, şu ana kadar otomatik yürütülen reklam videolarından ayrı olarak belirmekteydi. Facebook, yeniliğini şu sözlerle açıkladı: "Karşıya yükleme, paylaşma ve video keşfetme özelliğini daha çok kişi kullandıkça pazarlamacılar, farkındalıktan dönüştürmeye, videoların satın alma döngüsünün her aşamasındaki önemini anlamaya başladılar." Sanırız biz de videolu reklamlara alışmaya başlasak, iyi olacak.

Videolu reklam gösteren tek sosyal ağ, elbette Facebook değil. Instagram'ın benzer bir işlev sunmaya başladığına geçtiğimiz ay şahit olmuştuk.

Okuyucu Yorumları