Facebook'dan fotoğraflarda yenilik

Facebook, çok uzun zamandır dokunmadığı bu özelliğinde önemli bir yenilik yaptı! İşte detaylar...

Facebook'dan yeni görünüm

Facebook, "mozaik görünüm" ile yenilediği fotoğraflar sayfasını kullanıma açmaya başladı. Yeni görünümde fotoğrafların iç içe gösterilmesinin yanı sıra, üst tarafta şu üç yeni sekme de yer alıyor: fotoğraflarınız, paylaştığınız fotoğraflar ve oluşturduğunuz albümler.

Facebook'un bu yeni görünümünün Facebook Camera uygulamasını geliştiren, bağımsız takım tarafından yapıldığı söyleniyor. Facebook'un daha yüksek kaliteye sahip, daha büyük fotoğraflara son zamanlarda önem verdiği biliniyordu. Sosyal ağın ızgara biçimindeki fotoğraf görünümü, oldukça uzun bir zamandır değişmemişti. Yeni görünüm ise zaman tüneli ile bir bütünlük içinde çalışıyor. Örneğin bir fotoğrafın üzerine geldiğinizde onu vurgulamanız veya düzenlemeniz için düğmeler beliriyor. Albümlerin yeni ayrıntılı görünümü ise onu zaman tüneli görünümü ile daha uyumlu bir hale getiriyor.

Yeni görünüm, şüphesiz Google+'ın fotoğraf görüntüleyicisini andırıyor. Facebook, diğer web sitelerinden etkilenerek yeni güncellemeler yapmaya devam edeceklerini söylüyor.

Yeni fotoğraf görünümünün tüm dünyada tamamen kullanıma açılması, birkaç hafta sürecek. Aynı görünümün mobil uygulamalara gelip gelmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları