Facebook, fare hareketlerimizi de izleyebilir

Facebook'un her şeyimizi bilmesi ona yetmemiş olacak ki, sonunda bunu da yapmaya karar verdi!

Facebook, bu kez abarttı!

Facebook, sosyal ağda yapacağı bir sonraki değişiklikte bizleri heyecanlandıracak yeniliklerden çok endişelendirecek bir yenilik sunabilir. Wall Street Journal'ın yeni bir raporuna göre sosyal dev, kullanıcılarını daha yakından izleyecek bir yöntemin peşinde.

WSJ'ye konuşan Facebook Analytics bölümünün başındaki Ken Rudin, sosyal ağın kullanıcı davranışlarını izleme konusundaki planlarını açıkladı. Rudin'in konuşmalarını özetleyecek olursak, Facebook'un sitedeyken farenizi nereye götürüp, neyin üzerinde ne kadar tuttuğunuzu öğrenmek istediğini söyleyebiliriz. Şirket, bu işlevi sunacak bir yazılım üzerinde çalışmalara başlamış durumda.

Fare hareketlerini takip etmeyi deneyen ilk şirket Facebook değil. Microsoft, birkaç sene önce bu işi kolaylaştıran bir Javascript kodu geliştirmişti. Facebook ve Microsoft arasındaki yakın beraberlik, iki devin bu konuda yardımlaşmalarını da sağlayabilir. Kullanıcısının her hareketini izleyen bir başka site ise Shutterstock.

Rudin, Facebook'un bu olasılıkları test etmesinin onları kullanacağını garantilemediğini söylüyor. Rudin'e göre fare takibin Facebook'ta yer alıp almayacağı, "muhtemelen önümüzdeki birkaç ayda belli olacak."

Okuyucu Yorumları