Facebook, kaybetmeye devam ediyor!

Facebook'un sunduğu bu özellik, Avrupa'da başına bela olmaya devam ediyor!

Facebook yine kaybetti!

Almanya'nın tüketici hakları savunucuları ile Facebook arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlık yeni bir seviyeye ulaşmış durumda. Reuters'in haberine göre Federal Court of Justice, "arkadaş bulma - Friend Finder" özelliğinin kanun dışı olduğuna karar verdi ve bu karar 2012 ile 2014 yıllarındaki mahkeme kararları ile desteklenmekte. Alman Tüketici Organizasyonları Federasyonu (VZBV – Verbraucherzentrale Bundesverband) ilk davayı 2010 yılında açmıştı.

Davada bahsedilen özellik, bir kullanıcının e-posta adresi rehberini okuyarak davetiyeler göndermekteydi ve bu yeni kullanıcı bulma yöntemi, Almanya'nın veri koruma ve ticaret kanunlarına aykırı bulundu.

VZBV, yaptığı basın açıklamasında bu devasa alımların Facebook'un, üye olmayan kişilerin kişisel bilgilerini izinleri olmadan kullandığı anlamına geldiğini iddia ediyor. Ayrıca diğer sosyal medya hizmetlerinin de benzer yöntemlere sahip olduğu belirtilerek, bu tarz hareketlerin "yeniden düşünülmesi" öneriliyor.

2013 yılında VZBV, mahremiyet konusunda Apple'a karşı durarak, firmanın "genel izin" isteyen gizlilik sözleşmesinin kabul edilemez olduğunu söylemişti...

Okuyucu Yorumları