Facebook Live, Prisma Desteğini Çekti!

Fotoğraflarınıza sanatsal bir görünüm veren popüler uygulama Prisma, Facebook'un sunduğu önemli bir desteğini yitirdi!

Prisma'ya Facebook şoku!

Prisma hayranıysanız, yapay zeka destekli uygulamanın Facebook Live üzerinden canlı yayın yapma yeteneğini kaybetmesi sizi üzmüş olabilir. Özelliğin neden geldiği gibi gittiği, artık biliniyor.

Prisma takımının TechCrunch'a söylediklerine göre Facebook, Prisma'nın canlı yayın kitine erişimini, framework'ü amaç dışı kullandığı gerekçesiyle kapattı. Platform, oyun kaynakları ve pro kameralar gibi "diğer kaynaklardan" canlı yayın yapmayı amaçladığından Facebook, Prisma'nın kullanım şeklini beğenmemiş gibi görünüyor. Facebook'un herkese açık geliştirici talimatlarına baktığımızda, platformun telefonlarla kullanılmasını tamamen yasaklamadığını, ancak ilk olarak telefon dışı kullanımın hedeflendiğini söylediğini görüyoruz. Bu yüzden sosyal ağın kararı biraz garip.

Prisma ise işlevi geri almak için çok fazla çaba gösterecek gibi görünmüyor. Firma, Engadget'a yaptığı bir açıklamada "hangi uygulamaların Facebook üzerinden yayın yapacağının kararını Facebook verir. Bu onların ilkeleri ve saygı duyuyoruz" dedi. Bununla birlikte Prisma'nın gelecekte canlı yayın işlevini sunma planlarından vazgeçmediğini söyleyelim.

Okuyucu Yorumları