Facebook Messenger'dan bomba güncelleme!

Facebook, diğer bir internet deviyle yaptığı ortaklık sayesinde Messenger'a yeni bir yetenek ekledi!

Messenger'a yeni yetenek!

Sosyal dev Facebook, popüler müzik oynatma hizmeti Spotify üzerinden müzik paylaşımını kolaylaştıracak bir yeniliğe imza atıyor. Yeni bir Facebook Messenger uygulaması aracılığıyla kullanıcılar artık Spotify'da beğendikleri şarkıyı Facebook üzerinden çok daha kolay bir biçimde arkadaşlarıyla paylaşabilecekler.

Daha önce geçtiğimiz yıl Uber için de benzer bir entegrasyon sunan Facebook'un Spotify için sağladığı entegrasyon güncellemesiyle şarkı paylaşmak için Messenger uygulamasından ayrılmaya da gerek kalmayacak. Kullanıcılar Messenger'da yer alan Spotify uygulaması üzerinden paylaşacakları şarkıye ya da çalma listesine erişebilecekler.

Söz konusu yöntem Spotify'a sağladığı erişim kolaylığı açısından daha kullanışlı olsa da Uber entegrasyonunun aksine burada yine bir Spotify uygulamasına ihtiyaç var.

Messenger üzerinden Spotify'la şarkı paylaşmak için bir kişiyle ya da grupla sohbet ederken "..." şeklindeki "Daha fazla" sekmesine basıp, ardından Spotify simgesini seçmeniz yeterli.

Müziğinizi paylaştığınız kişi böylece bir Spotift bağlantısı alacak. Küçük 'aç' tuşuna tıkaldıklarında Spotify uygulaması açılacak ve şarkı çalmaya başlayacak. Bir sohbetin tam ortasındaysanız da, bunun yerine Spotify uygulamanızdan Messenger için şarkı ya da çalma listesi paylaşabileceksiniz. Bunu yapmak için de Spotify uygulamasından Paylaş seçeneği üzerinden Gönder'i ve Facebook Messenger'ı seçebilirsiniz.

Yeni Spotify özelliğini kullanmak için ücretli bir Spotifty üyeliğine gerek yok. Güncelleme halihazırda hem Android hem de iOS üzerinde kullanılabilir durumda.

Okuyucu Yorumları