Facebook, Social VR'a Biraz Sims Baharatı Katacak

Facebook,, yakın gelecek için tasarladığı farklı dünyaya, dev bir ismi kadrosuna katarak bir adım daha yaklaştı!

Facebook'a bir dev isim daha katıldı!

Facebook yaptığı açıklamada, Maxis'in başkan yardımcısı ve The Sims 4'ün baş yapımcısı Rachel Rubin Franklin'in Social VR takımının başına geçtiğini duyurdu.

Kısa süre önce Oculus Connect konferansında, Mark Zuckerberg Facebook için sanal gerçekliğin (VR) her zaman bir arada olamayan aile ve arkadaşlar için sosyal bir tecrübe olacağından bahsetmişti. Franklin bu projeyi yöneterek şirketin VR hayalini gerçekleştirmede yardımcı olacak.

Facebook'a göre Franklin, Social VR takımının diğer liderleri olan Michael Booth ve Lucy Bradshaw ile çalışacak. Bu ikili VR sunumunda Zuckerberg ile Oculus Connect demosunda bulunmuşlardı.

Bir oyundan fazlası

Facebook'un sorumlu teknik yöneticisi Mike Schroepfer, Franklin'in takıma katılmasından dolayı heyecanlı olduğunu söyledi ve ekledi "İnsanı içine alan dünyalar yaratmış yapımcılar ve Facebook'u ayakta tutan mühendislerle çalışmak gerçekten heyecan verici bir tecrübe."

Franklin ve Social VR takımının görevi kolay değil. Sanal gerçekliği sosyal bir tecrübeye dönüştürmek gerçekten zor bir iş. Ne kadar sosyal bir tecrübe yaratılmak istense de, gözü ve kulakları tamamen kapatan bir cihazdan bahsediyoruz, tam anlamıyla bir izolasyon.

Tabi ki Facebook'un en son isteyeceği şey izolasyon. Social VR sayesinde uzak mesafelerden, avatarlar aracılığı ile aile ve arkadaşlarımızla iletişime geçeceğiz. Buradaki amaç sanal gerçekliği sadece sinema ve oyunlar için değil, sosyal bir tecrübe için de kullanmak.

Okuyucu Yorumları