Facebook, tam 1 milyar kişiyi...

Facebook, geçtiğimiz pazartesi günü , birkaç yıl önce hayal bile edemeyeceği bir rekora imza attı!

Facebook'tan müthiş rekor!

Ünlü sosyal ağ Facebook, bu hafta bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Mark Zuckerberg, geçtiğimiz pazartesi günü, Facebook'un şu ana dek ağırladığı en fazla insan sayısına ulaştığını açıkladı: Tam 1 milyar!

Evet, Facebook, yalnızca tek bir günde 1 milyar insan tarafından ziyaret edilmiş. Bu da şu anlama geliyor: Ünlü sosyal ağ, tek bir gün içinde yedi ulus tarafından kullanılıyor. Öte yandan dünya nüfusunun 7 milyarı biraz geçtiğini hesaba katarsak, Facebook, tüm insanların 7'de 1'ini bir araya getirebiliyor. Zuckerberg'in de yazdığı gönderi buna işaret ediyor: "Ulaşılan bu rakam bizim için bir kilometre taşı olmakla birlikte, tüm dünyayı birbirine bağlamak için bir başlangıç."

Zuckerberg: "Birlikte daha iyiye..."

Facebook, geçtiğimiz yıl içinde pek çok büyük güncelleme aldı. Bunlar arasında yüklenen videolara ilişkin (canlı yayın vs.) güncellemeler de bulunuyordu. Ayrıca şirket, insanları birbirine bağlamak için Facebook üzerindeki çalışmalarının yanı sıra, diğer bir projesi olan Internet.org üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Bu proje kapsamında, solar panelli uçaklarla tüm dünyaya internet sağlama gibi birtakım çalışmalar söz konusu.

Zuckerberg, insanların birbirine bağlı olduğu bir dünyanın, daha iyi bir yer haline geleceğini savunuyor. Bunun, kişilerin birbiriyle ilişki ve bağlarını daha güçlü hale getireceğini yine gönderisinde paylaşan Zuckerberg, ayrıca daha güçlü bir ekonominin bu yolla oluşturulabileceğine ve daha fazla fırsatın insanlara sunulabileceğine inanıyor. Elbette Zuckerberg, bu başarıda payı olan tüm ziyaretçilere ve çalışanlara teşekkür etmeyi de ihmal etmemiş...

Okuyucu Yorumları