Facebook'tan "güncelleme salgını" açıklaması

Facebook, kullanıcı duvarlarını dolduran anlamsız "gizlilik" mesajları hakkında ilk kez konuştu!

Söz sırası Facebook'ta!

Facebook'da ilk olarak Mayıs ayında ortaya çıkan sahte telif hakkı metni, son günlerde milyonlarca kullanıcıyı kendisine inandırmayı başardı. Doruk noktasına ulaşan, ancak geçtiğimiz günlerde avlanan metin hakkında sonunda Facebook'tan bir açıklama geldi.

Son günlerde internette dolaşan, Türkiye'de bile Türkçe sürümüyle yayılan güncelleme, onu paylaştığınızda verilerinizin gizliliğinin korunacağını iddia ediyor. Facebook ise yaptığı açıklamada bu durum güncellemesinin yanlış olduğunu şu sözlerle belirtti: "Facebook'un kullanıcılarının bilgileriyle veya paylaştıkları içeriklerle ilgili bir değişikliğe gittiğine dair bir söylenti ortada dolaşıyor. Bu yanlıştır. Facebook'u kullanan herhangi biri, şartlarımızda belirtildiği gibi gönderdiği bilginin sahibidir. İçeriğin ve bilginin nasıl paylaşılacağını onlar denetlerler. Bu, daha önce de olduğu gibi, bizim ilkemizdir."

Bu haberimizde de belirttiğimiz gibi, Facebook'ta paylaştıklarınızı sosyal devin kullanma yetkisi bulunuyor. Zira bu bize Facebook'a kaydolurken gösterilen hizmet şartları içerisinde belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları