Facebook Uygulaması Oyun Kategorisine Kavuştu

Facebook, sayısı gittikçe yükselen oyuncu kitlesini sosyal medya ağına çekmek için kolları sıvadı!

Facebook'tan yeni oyun hamlesi

Facebook'a göre yerküre üzerinde 700 milyon oyuncu her ay video oyunları çerçevesinde ister oyun toplulukları içerisinde mesajlaşmak, ister oyun oynamak veya oyun oynayanların canlı yayınlarını izlemek olsun, birbirleri ile sürekli olarak etkileşim halinde bulunuyor.

Facebook, bu büyük oyuncu topluluklarının bir araya geldiği büyük platformlardan biri olmak için kolları sıvayarak mobil uygulamasına Facebook Gaming isimli bir sekmenin eklendiğini duyurdu.

Facebook mobil uygulamasına şu aralar dağıtılıyor olan güncellemeyi yüklediğiniz takdirde uygulamanın yeni sürümü Facebook Gaming sekmesini uygulama navigasyon çubuğunda gösterecek ve bu şekilde kullanıcılar video oyunlarla ilgili yeni gelişmeleri, canlı yayınları, grup ve sayfaları ve diğer ilişkili içeriklere her zaman tek bir dokunuşla erişebilecekler.

Sosyal medya devinin ana uygulamasına eklenen yeni oyun sekmesinin yanı sıra Facebook, oyuncular için ek özelliklere sahip olacak olan ayrı bir Facebook Gaming uygulaması üzerinde çalıştığını da duyurdu. Facebook'un blog gönderisi, bu konuda detaylı bir açıklama içeriyor:

"Android üzerinde Facebook Gaming adında ayrı bir uygulama üzerindeki beta testlerimizi de devam ettiriyoruz. Bu uygulama, ana uygulamamızdaki Facebook Gaming sekmesinde görüyor olduğunuzdan daha fazla özellik içerecek. Gelecekteki planlarımızı oluştururken oyuncu topluluklarından konu hakında geri bildirim alıyoruz."

Şu an için ayrı oyun sekmesi, sadece Facebook üzerinde bulunan oyuncu kitlesine görünüyor olacak. Eğer sekmeyi uygulamanın navigasyon çubuğunda göremiyorsanız, uygulamanın Yer İmleri menüsünden de aynı sekmeye ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları