Facebook'a Göre Yapay Zekadan Korkmamalıyız!

Facebook, yapay zekanın bir gün dünyayı ele geçirmeyeceğine dair bizi ikna etmek için yeni adımlar atıyor!

"Yapay zekadan korkmayın"

Bilim kurgunun en çok ilgi gören temalarından biri olan yapay zeka sadece kurgu dünyasını değil bilim insanları ve birçok düşünürün de üzerinde önemle durduğu konulardan biri. Kendine kendine düşünebilen yaratıcı bir yapay zekanın doğuşunu insanlığın sonunun başlangıcı olarak görenlerin sayısı hiç de az değil.

Fakat endişe etmeye gerek olmadığını düşünenler de var. Sosyal dev Facebook da öyle görünüyor ki, yapay zekanın gözümüzü korkutmaması gerektiğine inananlardan. Geçtiğimiz Perşembe günü bir kampanya başlatan sosyal ağ, insanları yapay zekanın nasıl çalıştığı konusunda eğiterek bu alandaki yanlış anlaşılmaları ve şehir efsanelerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili çok sayıda kısa video yayınlayan Facebook fotoğraf üzerinden kimlik tespiti, kendi kendine gidebilen arabalar, çeviri gibi yapay zeka hizmetlerinin ardındaki teknolojiyi açıklayarak; bizi günün birinde robotların dünyayı ele geçirmeyeceğine ikna etmeye çalışıyor.

Halihazırda her gün kullandığımız birçok çevrimiçi hizmetin ardında yer alan yapay zeka teknolojileri; Facebook ve Instagram'ın kullandığı algoritmaların yanında Google tarafından da etkili bir biçimde kullanılıyor. Öyle ki, Google CEO'su Sundar Pichai, firmanın artık önceliğini mobil odaklı olmaktan yapay zeka odaklı olmaya kaydırdığını ifade ediyor.

Stephen Hawking gibi birçok bilim insanı yapay zekanın yakın bir gelecekte insan türünü ortadan kaldırabileceğine dair olasılığın hiç de azımsanacak gibi olmadığını öne sürüyor. Diğer yandan Tesla CEO'su ve Silikon Vadisi'nin diğer önemli devleri de OpenAI adını verdikleri kâr amacı gütmeyen bir araştırma firması aracılığıyla yapay zekayı bir bütün olarak sadece insanlığın yararına olacak biçimde kullanmanın yollarını arıyor.

Okuyucu Yorumları