Facebook'ta sahte sayfa açmanın sonu...

Facebook'ta polise aitmiş gibi görünen sahte bir sayfa açan adamın başına, bakın neler geldi...

Sahte sayfanın sonu!

Ohio'daki Parma Polis Teşkilatı yetkilileri, teşkilatın sahte bir Facebook sayfasını gördüğünde pek de mutlu olmadılar. Clevelan.com'un raporuna göre teşkilat, 27 yaşındaki Anthony Novak'ı, teşkilatın resmi Facebook sayfasına benzeyen bir sayfa açmak ile suçluyor. Polis teşkilatından Kevin Riley'nin Cleveland.com'a söylediğine göre sayfa üzerindeki bilgiler "onur kırıcı" ve "kışkırtıcıydı."

Sayfada yer alan yayınların arasında polis gücüne katılmak isteyenler için "bir uygunluk sınavı" olacağı duyurusu bulunuyordu. Şartların biri ise şöyleydi: "Parma, eşit fırsat sunan bir işveren ancak azınlıkların başvuru yapmamalarını şiddetle tavsiye olunur."

Ayrıca bu sahte sayfada pek çok uydurma haber ve gençlerin kürtaj yapmalarını desteklemek için yiyecek kermesleri ve "Pedofil Islah Etkinliği" gibi etkinlikler duyurulmaktaydı.

Novak, birkaç gün içerisinde mahkemeye çıkacak ve muhtemelen kamu hizmetlerini engellemek ile suçlanacak. Novak'ın avukatı veya Parma Polis teşkilatı, henüz konu ile ilgili bir yorum yapmış değiller.

Polis, 2 Mart tarihinde resmi Facebook sayfasında, sahte sayfa hakkında bir uyarı yayınlamıştı. CBS News'in haberine göre Facebook, polisin Novak'ı bulmasına ve sahte sayfanın kaldırmasına yardımcı oldu. Ancak Facebook da konu hakkında bir doğrulama açıklaması yapmış değil...

Okuyucu Yorumları