Facebook'ta yeni yasak!

Bugüne dek Facebook üzerinden yapılabilen tartışmalı alışveriş, artık pek mümkün olmayacak!

Facebook'ta yeni yasak!

Sosyal ağ üzerinden silah alıp satabileceğinizi biliyor muydunuz? Şimdiye kadar bunun farkına varmadıysanız ve böyle bir niyetiniz varsa, artık çok geç. New York Times'ta yer alan habere göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın Zuckerberg ve Facebook'a yönelik bazı yaptırımlarının karşılığında, sosyal ağda artık kişiden kişiye satışlara bazı sınırlamalar getirilecek.

ABD'de son dönemde daha fazla gündeme gelmeye başlayan ve artık giderek bir sorun olarak görülen bireysel silahlanmanın bu kararlarda etkili olduğu biliniyor. Facebook ve Instagram'da esrar, reçetesiz ilaçlar ve diğer yasadışı maddelerin satışına uygulanan yasağın artık silah satışlarını da kapsayacağı belirtiliyor. Diğer yandan lisanslı silah satıcılarının bu yasağın dışında kaldığını da ekleyelim. Buradaki kısıtlama yalnızca kişiden kişiye yapılan ve kayıtdışı olarak gerçekleştirilen silah satışları için geçerli olacak.

Sosyal ağın aslında bundan önce de ateşli silahların satışı için hazırlanan bazı reklamları yayınlamayı reddettiği ve ABD yasalarına uymayan satışları engellediği biliniyordu. Son iki yıldır giderek daha fazla kişinin sosyal ağı, yeni ürünler keşfetmek ve kişiden kişiye alım satım yapmak için kullandığını belirten bir Facebook yetkilisi, bu sürecin yeni kurallar çerçevesinde daha etkili ve gelişmiş bir deneyime dönüşeceğini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları