Facebook'tan önemli bir satın alma daha!

Facebook, yayınlanan videoları bir adım ileri taşıyacak önemli bir satın almaya imza attı!

Satın almalar bitmiyor!

Facebook yeni bir video animasyon filtresi uygulamasını satın aldı. Daha açık bir şekilde belirtmek gerekirse Facebook, şimdi de yüzleri değiştirmenize imkan tanımanın peşinde.

Video selfie firması MSQRD (Masquerade) tarafından bir blog yazısı aracılığı ile yapılan açıklamada, firmanın artık Facebook ailesinin bir parçası olduğu duyuruldu.

Bir Facebook sözcüsünün de söylediğine göre Masquerade, MSQRD uygulaması ile muhteşem bir iş çıkarttı ve "Masquerade'i ekibe katmaktan büyük mutluluk duyuyorlar.

MSQRD iOS ve Android uygulamaları sadece bir arkadaşınız veya akrabanız ile yüzlerinizi değiştirmiyor. Ayrıca büyük gözler yerleştirebiliyor, goril yüzü ile poz verebiliyor veya Rastafarian bir görüntüye bürünebiliyorsunuz. Video mesajlarını renklendirmek için daha fazla filtre ve maske de bulunuyor.

Facebook'un bu satın alımdan kazanmayı planladığı şey de tam olarak bu: Video deneyimine yapılacak eklentiler. Firma, MSQRD'nin özellikle video alanında yaratıcı araçları geliştireceğinin altını çiziyor. Videoların şu anda Facebook için bir öncelik olduğu kesin. Firmanın açıklamasına göre platformda her gün 100 milyon saat video izlenmekte. Ancak video mesajlar ve kullanıcılara daha eğlenceli bir deneyim sunmak söz konusu olduğunda yapılabilecek daha çok şey var.

Snapchat ve filtrelerinin yükselişi ile beraber, Facebook'un MSQRD büyüsünü Messenger'a eklemesi o kadar da şaşılacak bir durum olmayacaktır...

Okuyucu Yorumları