Facebook'tan otomatik oynatımlara yeni ayar!

Facebook, zaten pek çok kullanıcısının beğenmediği özelliği, daha da rahatsız hale getirmek için elinden geleni yapıyor!

Facebook, zorla dinletecek!

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in sosyal ağın giderek daha video merkezli bir yapıya sahip olmasını istediği bir sır değil. Firma geleceğin video temelli içeriklerde olduğunu net bir biçimde gördüğü için bu doğrultuda önemli hamleler atmaya başladı. Facebook bu bağlamda kullanıcılarının ilgili yeni özellikleri nasıl karşıladığını görmek için çeşitli testler uyguluyor.

Mashable'da yer alan habere göre, sınırlı sayıdaki kullanıcı videolarda, sesi dokunarak kapatıp açabildikleri bir simge görüyorlar. Bu kulağa oldukça makul ve işlevsel bir özellik gibi geliyor. Fakat bazı kullanıcılar ise videoların kendi Haber Akışlarında görünür görünmez artık sesin de videoyla birlikte otomatik olarak başladığını rapor ediyor.

Söz konusu testlerin yalnızca Avustralya'daki küçük bir kullanıcı grubu için geçerli olduğu ve henüz başka bir yere doğru genişlemeyeceği belirtiliyor.

Haber Akışı'nda videoların mevcut çalışma biçimi ise biraz daha farklı. Videolar ekranınızda görülebilir olduklarında otomatik olarak ve sessiz halde oynatılmaya başlıyorlar, fakat ekranı kaydırıp onları geçtiğiniz anda oynatım duruyor.

Okuyucu Yorumları