Facebook'tan Sürpriz Video Uygulaması!

Facebook, popüler uygulamalardan Prisma'nın yaptığını, çok daha farklı bir alana taşıyacak yeni uygulaması için çalışıyor!

Facebook'tan sürpriz uygulama!

Facebook tarafından geliştirilen yapay zeka etkileşimli yeni bir uygulama canlı video konseptini adeta bir sanat eserine dönüştürmeye hazırlanıyor. Sosyal ağın Ürün Müdürü Chris Cox'un WSJD Live ile gerçekleştirdiği söyleşide tanıtımı yapılan bu sıra dışı yapay zeka uygulaması canlı videoların, Monet ya da Van Gogh gibi ünlü ressamların eserleri gibi görünmesini sağlıyor.

Cox'un tabiriyle bir "stil transferi" olarak nitelenen uygulama temelde belirli bir ressamın sanatsal tarzını herhangi bir hareket eden görsele uyarlıyor. Henüz demo aşamasında olan uygulama şu an için Prisma adlı, fotoğraf ve videolara sanatsal filtreler ekleyen popüler uygulamaya da oldukça benziyor. Fakat, sonuç almak için saniyelerce beklemenizin gerektiği Prisma'nın aksine Facebook'un bu filtresi arttırılmış gerçeklik üzerinden kamerada canlı olarak uygulanabiliyor. Cox telefonu odanın içerisinde dolaştırırken Van Gogh filtresinin de uygulamada gerçek zamanlı olarak canlı videoya uygulandığı görülüyor.

"Kamerayı gerçekten güzel bir yaratıcı araç haline getirdiklerini ve bunun halihazırda oldukça yatırım yaptıkları türden bir şey olduğunu" ifade eden Cox'a göre küresel ölçekteki bütün bir internet trafiğinin yüzde 70'inin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde video üzerinden gerçekleşmesi bekleniyor.

Halen prototip aşamasında olan söz konusu filtrelerin Facebook Live'ın bir parçası olarak mı yoksa bağımsız bir özellik olarak mı kullanıma sunulacağını bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları