Facebook'tan yeni bombalar!

Facebook, uzun zamandır konuşulan bombalarını dün, resmi olarak tanıttı!

Facebook'tan yeni bombalar!

Facebook, tüm kullanıcılarını şaşırtacak yeni vizyonunu dün düzenlediği F8 geliştirici etkinliğinde ortaya çıkardı.

Duyuruya göre Facebook Messenger, sadece sohbet işlevi sunan bir istemci olmaktan çıkıp, SMS ve epostayı ortadan kaldırmayı amaçlayan, kendi başına işleyen bir platform haline gelecek. Yeni Messenger platformu sayesinde geliştiriciler, GIF'ler, fotoğrafları, videoları, sesleri ve fazlasını işleyebilen uygulamalar oluşturabilecekler. Facebook'a göre kullanıcılar için üçüncü parti uygulamalarla etkileşimde bulunma olanakları artacak.

Kullanıcılar, kendilerinde bulunmayan bir uygulamadan mesaj aldıklarında, "Yükle" düğmesine basarak uygulama mağazasından ilgili uygulamayı yükleyebilecekler. Messenger platformu için hazır bulunan uygulamalar arasında Pic Stitch, Ditty ve ESPN var.

Facebook'tan yeni bombalar!

Kullanıcılara sunulan 40 uygulamanın yanında, Messenger Platform SDK'sı geliştiricilere açılmış bulunuyor.

Bir başka önemli yenilik olan Businesses on Messenger ise kullanıcıların markalar ve firmalarla sohbet etmesine olanak tanıyacak. Bu sayede örneğin kullanıcılar, yeni satn aldıkları bir ürün hakkında firmalara ulaşabilecek, paketlerinin ne zaman ulaşacağını sorgulayabilecek ve hatta satın almaları üzerinde gerçek zamanlı değişiklikler yapabilecekler. Businesses on Messenger, birkaç hafta içinde kullanıma açılacak.

Haber Kaynağı Oculus Rift için hazırlanıyor

F8 konferansında konuşulan tek konu, Messenger yenilikleri değildi. CEO Mark ZuckerBerg, yakında haber kayağımızda gösterilmeye başlanacak küre şeklindeki videolardan da bahsetti. Bu videolar, belirli bir konumda istediğiniz zaman, istediğiniz yöne bakmanıza izin veriyor.

Facebook'tan yeni bombalar!

Bu tür videolar yeni olmasalar da, onları Facebook'ta daha önce görmemiştik. Oculus VR'ı geçen sene satın alan firma, bu yeni videolarla Oculus Rift kafa setine sahip olanlara 360 derecelik videolar sunmayı amaçlıyor.

Video gömmek artık mümkün

Facebook, F8 geliştirici konferansında yaptığı bir başka duyuruda sitedeki videoların artık diğer sitelere "gömmenin" mümkün olacağını söyledi. Bu özellikle birlikte gelen yeni yorum yapma işlevi ise kullanıcıların web sitelerine Facebook ile giriş yaparak yorum yapmalarına izin veriyor - bu yorum, Facebook'ta paylaşılan gönderinin altında da gösteriliyor.

Okuyucu Yorumları