Facebook'un büyümesi durdurulamıyor!

Facebook'un yeni açıkladığı veriler, sosyal devin durmaya niyetinin olmadığını gösteriyor!

Facebook durmuyor!

Başarılı bir dönemi geride bırakan Facebook, sadece 2015'in dördüncü çeyreğinde 5,84 milyar dolar gelir elde ettiğini bugün duyurdu. Sosyal ağın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 1,59 milyara ulaştı.

Firmanın bir önceki çeyrekteki kullanıcı sayısı 1,55 milyondu. Önceki yıla bakıldığında ise kullanıcı sayısının yüzde 14 arttığı gözleniyor. 5,84 milyar dolarlık gelir ise sosyal devin gelirlerinin önceki yıla göre yüzde 52 gibi şaşırtıcı bir oranda arttığını gösteriyor. Tüm yıla baktığımızda ise Faceebook'un 2015'te 17,93 milyar dolar gelir elde ettiğini, 2014'teki gelirlerini yüzde 44 arttırdığını görüyoruz.

Her zaman olduğu gibi Facebook'un parasının büyük kısmı, yüzde 80'i mobilden geliyor. Firma, günlük aktif kullanıcı sayısını da ortalama 1,04 milyara yükseltmiş bulunuyor. Bunların 934 milyonu Facebook'u mobil cihazından kullanıyor.

Facebook'un son çeyrekte yaşadığı büyümenin önemli bir kısmı, firmanın gelişmekte olan bölgeleri internete bağlama çabalarından geliyor. CEO Mark Zuckerberg, 80 milyon kişinin Facebook'un hafif sürümü olan Facebook Lite uygulamasını kullandığını söylüyor.

Bu arada videolar da Zuckerberg'e göre Facebook'un "önemli bir parçası" olmaya devam ediyor. CEO, sosyal ağın videoları bizlere ulaştırmak için yeni yollar aradığını, bunun videolara ayrılmış özel bir bölüm bile olabileceğini söyledi.

Okuyucu Yorumları