FBI imkansızı başardı! İşte tarihi ittifak!

Apple, Facebook, Google ve diğerleri... Kolay kolay bir araya gelemeyen devler, bu kez aynı koltukta

Tüm rakipler bir arada!

ABD'nin iç istihbarat ve güvenlik kurumu FBI, daha önce bir araya gelmelerini tahmin bile edemeyeceğimiz en büyük rakipleri birleştirmeyi başardı. Teknoloji devi Apple'ın kullanıcı gizliliği haklarıyla ilgili ABD hükumetiyle olan mücadelesi firmanın en büyük rakiplerinin desteğini almasını sağladı.

Bu tarihi dayanışmada Apple'ın yanında olduğunu gösteren; aralarında Amazon, Facebook, Google ve Microsoft'un da bulunduğu toplam 19 büyük teknoloji firması ezeli rakiplerine destek için resmi bir açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada, bütün bu firmaların Apple'la güçlü bir yarış halinde olduğu fakat böyle bir durumda tek bir ses olarak birleşmelerinin söz konusu davanın önemi için çok gerekli olduğu belirtiliyor. Açıklamada ayrıca kullanıcıların da kendi veri gizlilikleri ve güvenlikleri için de bu firmalara güvenmeleri gerektiğine işaret ediliyor.

Apple ve ona destek olan diğer firmalar San Bernardino'daki saldırıyı da kınadıklarını, teröristlere hiçbir sempatilerinin olmadığını ve yasalar çerçevesinde soruşturmaya destek verdiklerini de belirtiyor.

Fakat bu büyük teknoloji cephesi ABD hükumetinin "bir firmanın mühendislerinin, kendi ürünlerinin veri güvenliği özelliklerinin altını oymaları" yönünde bir talepte bulunmasının da yasalara uygun olmadığının altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları