FBI, iPhone'u Apple'sız da hack'leyebilir!

FBI ve Apple arasında haftalardır devam eden iPhone kavgasında işler bir anda tersine döndü!

Apple'a ihtiyaç kalmadı!

ABD'nin istihbarat teşkilatı ve teknoloji devi Apple arasında haftalardır devam eden gizlilik tartışması yeni bir boyut kazanıyor gibi görünüyor. Daha önce eski NSA çalışanı ve muhbir Edward Snowden'ın ortaya attığı iddia nihayet ABD hükümeti tarafından da kabul görmeye başlamış gibi duruyor. Zira hükümet yetkilileri konuyla ilgili yeni açıklamalarında, San Bernardino saldırısını gerçekleştiren teröristin kullandığı iPhone'un kilidini açmak için aslında Apple'ın yardımına gerek olmayabileceğini duyurdu.

Hükümetin bu açıklamasının temelini oluşturan yöntem eğer gerçekten işe yarıyorsa, söz konusu davada Cupertinolu firmanın özel bir hack işlemi için FBI'a yardım etmesine bile gerek kalmayacak.

Söz konusu gelişmeyle birlikte ABD'nin Adalet Bakanlığı'nın Apple'a uygulayacağı baskının da şu aşamada ertelendiği belirtiliyor.

Federal savcılara iletilen bazı bilgilere göre, FBI'ın söz konusu iPhone'un kilidini açmak için "olası bir yöntem" sunduğu söyleniyor. Yönteme dair yapılan testler sonucunda FBI'ın iPhone'u hack'leyerek gerekli verilere ulaşıp ulaşılamayacağı ortaya çıkacak.

Yetkililer, Apple'ın yardımının aslında FBI için hiçbir zaman tek seçenek olmadığını ama bunun en kolay yol olduğunu belirtiyor.

Okuyucu Yorumları