Fire Phone sınıfta kaldı. Nedeni: iPhone!

Büyük iddiayla piyasaya sürülen ama satışlarda sınıfta kalan telefonun mimarından itiraflar...

"Biz bu işi beceremedik!"

Milyar dolarlık cirolarıyla online alışveriş dünyasında "en büyük" seviyesine yükselip, "ne yapsak satar" düşüncesiyle telefon üretmeye de karar veren Amazon, bu kararının büyük bir hata olduğunu nihayet kabul etti.

Amazon'un Android tabanlı akıllı telefonu Fire Phone'un satışlarının beklentinin çok altında kalması üzerine hayal kırıklığı yaşayan Amazon bu operasyonda 170 milyon dolar zarar etti. Üstelik telefon çok çekici özelliklere de sahipti. Örneğin, yüz takip etme özelliği ve ürünlerin fotoğraflarını çekip ardından bu ürünleri Amazon mağazasında aratmak gibi yetenekler rakiplerinde az bulunuyor olmasına rağmen, Amazon telefonuna müşteri bulmayı başaramadı.

Amazon yöneticilerinin bu başarısızlık konusundaki tespiti ise Apple hayranlarına gönderme içeriyor gibi görünüyor: "Telefonun fiyatını yanlış belirledik. Müşteriler fiyatı yeterince yüksek bulmadıkları için telefona ilgi göstermediler."

Amazon, telefonu zarar edecek bir fiyatla, 199 dolar seviyesinde satıyordu.Ancak sonraki fiyat indiriminde Amazon fiyatı 1 dolara kadar düşürdü. Bu da, çok acıklı bir şekilde telefonların prestij göstergesi olduğuna inanan ve ellerindeki telefonla hava atmayı seven günümüz insanını Fire Phone'dan uzak tutmuş olabilir zira varoluşunun tüm açıklamasını elindeki telefonunun fiyatıyla anlamlandıran modern dünya tüketicileri 100 dolarlık bir telefonla görünmekten gerçekten de utanmış olabilirler.

Bu başarısızlığa rağmen Amazon, ikinci nesil Fire Phone için henüz kapıyı kapatmış değil. Bakalım ilerleyen günlerde, iPhone kadar pahalı bir Fire Phone görecek miyiz...

Okuyucu Yorumları