Firefox 21 hazır; İndirin!

Popüler tarayıcının son sürümünün resmi tanıtımı yarın yapılacak ama siz, şimdiden indirebilirsiniz!

Firefox 21 hazır; İndirin!

Mozilla'nın popüler tarayıcısı Firefox'un son sürümü olan Firefox 21'in resmi tanıtımı yarın yapılacak. Ancak tarayıcının Windows, Mac ve Linux sürümleri, Mozilla FTP sürücülerinde yerini aldı bile.

Mozilla henüz Firefox 21'in önceki sürümlerden hangi noktalarda farklılaştığını, ne gibi değişiklikler yapıldığını gösteren kayıtları açıklamadı. Ancak uzmanlar, tarayıcının beta sürümüne bakarak hangi yeniliklerle karşılaşacağımızı tespit etmenin mümkün olduğunu belirtiyorlar. Değişiklik yapılması mümkün noktalar şöyle sıralanıyor: Üç aşamalı Do Not Tack sistemi; uygulama başlatma süresini hızlandıracak bir öneri sistemi ve Firefox Health Report (Sağlık Raporu).

Firefox'un Android sürümü yarın yapılacak resmi tanıtımdan sonra yayınlanacak. Bu sürümde pek çok düzeltme ve yama bulunması, arabirimin Holo tasarım çerçevesinde güncellenmesi ve medya dosyalarını kaydetme özelliğinin eklenmesi bekleniyor.

Eğer "resmi tanıtımı bekleyemem" diyorsanız, Firefox 21'in Windows, Mac ve Linux sürümlerinin bulunduğu FTP sunucusunu ziyaret edebilirsiniz. Ama isterseniz yarın Mozilla sayfasını ziyaret ederek ya da tarayıcının kendi kendisini güncellemesini bekleyerek de son sürümü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları