Firefox'ta "Hello" devrimi!

Chrome ile yarışta çok gerilerde kalan Mozilla, Firefox'a çok önemli bir yenilik eklemek üzere...

Firefox'ta "Hello" devrimi!

Bir dönemler sadece ses ile iletişim kurduğumuz dünya, artık görüntülü iletişim ile yoluna devam ediyor. Özellikle Skype ile zirve yapan bu teknoloji, öyle görünüyor ki Mozilla'nın da gözünden kaçmamış...

Firefox Hello isimli yeni özellik sayesinde, Firefox internet tarayıcımız üzerinden artık görüntülü konuşma yapabileceğiz. Şu anda beta aşamasında olan yeni özellik, yapılan açıklamaya göre önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kullanıma açılacak ve hem görüntü, hem de sesi bir arada sunacak. Üzerinde uzun süredir çalışılan yeni mekanik Skype, Google Hangouts ve Apple FaceTime gibi uygulamalara benzerlik gösterecek ama hiçbir şekilde kayıt zorunluluğu bulundurmayacak.

Herhangi bir yazılım indirmesi, fazladan uygulama ya da hesap ile bağlanma gibi zorunluluklar taşımayacak olduğu belirtilen Firefox Hello, sadece "Chat bubble" kısmından tek bir tık ile kullanıma açılabilecek.

Servisin üzerine kurulacağı TokBox platformuysa, İspanyol komünikasyon devi "Telefonica" tarafından sağlanıyor. Sistemin bizler için ne zaman kullanıma açılacağı hakkında ise herhangi bir bilgi henüz verilmiş değil.

Okuyucu Yorumları