Firefox, geçmişinizin peşine düştü!

Firefox, çok yakında Web'de yaptıklarınızı inceleyip, size ona göre davranmaya başlayacak!

Firefox, geçmişinizin peşinde

İnternet reklamcılığı, neredeyse her yerde karşımıza çıkıyor ve ücretsiz web tarayıcısı Firefox da yakında reklamlara yer vermeye başlayacak. "Suggested Tiles" ("Önerilen Kutucuklar") adıyla ortaya çıkayak yeni reklam platformu, Firefox gezinti geçmişinizi analiz edip, buna göre reklamcıların kutucuklarını "Yeni Sekme" sayfasında gösterecek.

Ancak kullanıcı, reklamcıların web sitelerini görmemeyi tercih ederse, bu işlevi Firefox'un ayarlarından kapatabilecek. Mozilla'nın blog gönderisinden anlaşıldığı kadarıyla işlevi kullansak bile, kişisel verilerimiz reklamcılara iletilmeyecek. Bunun yerine kime ait olduğu belli olmayan, kümelenmiş veriler reklamcılara verilecek. "Yeni sekme" sayfasında görüntülenecek olan reklam kutucukları, Mozilla'nın onayından geçecek.

Firefox, geçmişinizin peşine düştü!

Mozilla'nın blog gönderisine göre yeni işlev, kişisel verilerinizi paylaşmadığı gibi, çerezlerden de faydalanmıyor. Firmaya göre "Suggested Tiles" işlevi, kullanıcı tarafından denetleniyor ve en önemlisi, kullanıcının gizliliğine önem veriyor.

Benzer bir işlevi iki sene önce Twitter da sunmaya başlamıştı. Kullanıcının ilgi alanlarına göre gösterilen reklamları kapatmak, Twitter'da da mümkün oluyordu. Firefox'a gelecek yeni özellik ise yakında Beta sürüme, yaz aylarındaysa final sürüme gelecek.

Okuyucu Yorumları