Firefox, şimdi de "gözlüklere" giriyor!

Mozilla, kaybettiği Firefox kullanıcılarını geri kazanmak için her fırsatı değerlendirmeye kararlı!

Firefox'un hedefi çok büyük!

Mozilla, Firefox'u sanal gerçeklik gözlükleri ile çalıştırmak için son derece hevesli görünüyor. Geçtiğimiz yıl, Oculus Rift'e destek veren özel bir Firefox sürümü çıkaran Mozilla, şimdi de WebVR formatını Nightly ve Developer kanallarına ekledi.

Mozilla yöneticileri, yakın gelecekte sanal gerçeklik gözlüklerinin çok büyük ilgi göreceğini ve günlük yaşamda önemli rolü olacağını tahmin ettiklerini her fırsatta dile getiriyorlar ve Firefox'a sanal gerçeklik teknolojilerini adapte etme çabalarının gerçek nedeni de bu. WebVR teknolojisi, tarayıcıların sanal gerçeklik gözlüklerinde daha rahat kullanılmasını sağlıyor, Mozilla da Firefox'ta WebVR teknolojisini ağırlıklı olarak kullanmaya niyetli olduğunu ifade ediyor.

Microsoft'un tanıttığı Hololens isimli gözlük de, sanal gerçeklik gözlüklerinin yakın gelecekte hayatımızda ne kadar büyük önem taşıyabileceğine dair çok önemli bir örnek.

Mozilla, geçtiğimiz günlerde, mobil işletim sistemi Firefox OS'u giyilebilir teknoloji ürünlerinde kullanmak istediğini de açıklamıştı. Görünen o ki Firefox, mümkün olan her platforma girerek rakiplerine kaptırdığı pazarı tekrar ele geçirmeye niyetli...

Okuyucu Yorumları