Firefox'a binlerce eklenti geliyor

Firefox, yakında binlerce Chrome eklentisinin istilasına uğrayabilir! Nasıl mı?

Firefox'a Chrome istilası!

Firefox, yakında binlerce Chrome eklentisinin istilasına uğrayabilir. Web tarayıcısının gelecekteki sürümleri, Chrome eklentilerini çalıştırabilecek.

Firefox'un geliştiricisi Mozilla, Chrome, Safari ve Opera eklentilerini Firefox'a getirmeyi kolaylaştıracak WebExtensions'ı Ağustos 2015'teki bir blog gönderisinde duyurmuştu. Halen geliştirme aşamasında olan WebExtensions platformunun Firefox 48'de kullanıma açılması bekleniyor.

Bu işlevselliğin bir kısmını şimdiden elde etmeniz mümkün. Foxified eklentisi, Chrome'un eklenti mağazasına Firefox içerisinden ulaşmanıza izin veriyor. Bu şekilde her eklentiyi yükleyip çalıştırmanız mümkün olmasa da, bazı eklentileri Firefox'a taşıyabiliyorsunuz.

Firefox'a taşıdığınız eklentiler, eklenti listesinde veya araç çubuğunda bir simge olarak görüntüleniyor. Her eklenti bu şekilde çalışmasa da, testlerimizde Google Translate for Chrome eklentisinin çalıştığını gördük. WebExtensions'ın eksiklikleri gidermesi bekleniyor, ancak Mozilla'nın kat etmesi gereken yol oldukça uzun. Dolayısıyla Foxified ile yapabilecekleriniz, şimdilik deneyden ileri gitmiyor.

Okuyucu Yorumları