Fotoğraflar Google+'dan haritaya

Google Maps'e eklenen bu özellik, sizi haritaların içerisine sokmaya kararlı!

Maps'e Google+ dokunuşu!

Google+ kullanıcıları artık fotoğraflarını Google Maps üzerinden de görebilecekler. Google'ın lokasyon bilgilerini alabildiği kullanıcılar eğer isterlerse Google+'da yayınlanan fotoğraflarının Google Maps üzerinde görülmesini sağlayabiliyorlar. Bu özellik aslında Google+'da standart olarak tüm kullanıcılarda açık bulunuyor. Eğer kullanıcılar, fotoğraflarının Maps üzerinde görünmesini istemiyorsa özelliği kapatabiliyorlar. Ancak bu özelliğin farkına varana kadar çok sayıda kullanıcının mahretmiyetinin ihlal edilebileceği endişesi internette şimdiden tartışılmaya başlandı.

Yine de Google'ın fotoğrafların yayınlanması ile ilgili bazı kuralları var. Buna göre, yayınlanacak fotoğrafın, Google+ üzerinde de halka açık olarak yayınlanmış olması gerekiyor. Ayrıca fotoğrafın Google+ servisi içinde, "lokasyon bilgilerini göster" özelliği açık bir albüm içinde yayınlanmış olması lazım.

Kullanıcılar albümlerin ayarlarına ulaşıp burada "lokasyon bilgilerini göster" özelliğini kapatarak fotoğrafın Maps üzerinde yayınlanmasını engelleyebilir.

Öte yandan, bu tür bir servis sayesinde, Google Maps üzerinde seyahat edecekleri lokasyonları inceleyen, adres arayan, satılık/kiralık ev arayan kullanıcılar o bölgede çekilmiş fotoğrafları inceleyerek işlerini çok daha kolaylaştırabilirler. Bu açıdan Google'ın yeni fotoğraf düzenlemesi, günlük hayata büyük katkı sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları