#FreeTheNipple, Facebook'u değiştirdi!

Ünlülerin de destek verdiği #FreeTheNipple kampanyası, sonunda Facebook'ta sonuç verdi gibi!

Göğüsler özgür kaldı!

1 milyar üyeyi üstünde barındıran Facebook, "Topluluk Standartları" belgesinde hangi içeriklerin paylaşımına izin verilip, hangilerine verilmediğini açıkça belirtiyor. Bu belgeye göre "bebek emzirme" görüntüleri, yasaklanan görüntüler arasında bulunmuyor. Ancak Facebook'un çoğu durumda bu tür fotoğrafları silmesi ve sahiplerinin hesaplarını askıya alması, #FreeTheNipple kampanyasının dünya çapında ses getirmesiyle sonuçlandı.

#FreeTheNipple kampanyasının ses getirmesi, aslında ünlülerin kampanyaya el atmasıyla, tam olarak Rihanna'nın Lui dergisine göğüsleri açıkta verdiği pozla başladı. Bazı ünlüler, eylemi daha da ileriye taşıyarak sokağa provokatif biçimlerde çıplak çıkıp, dolaşmaktan çekinmediler. Bunu yapan Scout Willis'in Instagram hesabı kapatıldı. Willis'in açtığı ikinci Instagram hesabı da uzun süre açık kalmadı ve kapatıldı. Bunun bir süre ardından kitleler, emziren annelerle, göğsü açık kadın görüntülerinin sansürlenmesi arasında bir bağlantı kurdu.

Kuralların değiştiğini duyduktan sonra 4.655 takipçisiyle bebeğini emzirme fotoğraflarını paylaşan Facebook kullanıcısı Paala Secor ise, her şeye rağmen Facebook moderatörlerinden gelen fotoğrafı kaldırmasıyla ilgili uyarıyı görünce şok oldu. Facebook'a hem direkt, hem de direkt olmayan yollardan şikayetlerde bulunan Secor, çabalarının sonucunda başarıya ulaştı ve Facebook'tan "hesabının yanlışlıkla askıya alındığı" mesajını aldı.

Anlaşılan o ki bazı Facebook moderatörleri, Facebook'un göğüs görüntülerini kabul ettiğinden habersiz kalmış. Yani sizin de emzirme görüntüleriniz Facebook tarafından silinirse, hemen pes etmeyip, itiraz yollarına başvurmanız doğru olabilir.

Okuyucu Yorumları