Friends Reunited, sessiz sedasız veda etti!

2000 yılında kurulan ve ilk sosyal ağlardan biri olan site, sessiz sedasız kepenk indirdi!

Sessiz sedasız veda!

Web'in ilk sosyal ağlarından biri olarak bilinen ve kapılarını ilk kullanıcılarına 2000 yılında açmaya başlayan Friends Reunited aradan geçen 16 yılın ardından kapanma kararı aldı. Hiçbir zaman Facebook'un yakaladığı popülerliğe erişemeyen sitenin kapanışı da sessiz sedasız bir biçimde gerçekleşti. İngiltere menşeili sitenin kurucusu Stephen Porter'ın 9 Ocak'ta yayınladığı bir blog gönderisinde sitenin kapanacağının duyurusunun yankıları ancak günler sonra duyulabildi.

Birkaç belli başlı alternatif dışında günümüzde internet kullanıcılarının hemen hepsi arkadaşları ve tanıdıklarıyla iletişim kurmak için Facebook ve LinkedIn gibi ağlardan yararlanıyor. Diğer yandan, Facebook'la birlikte Twitter'ın da neredeyse mutlak bir hakimiyet kurduğu sosyal ağ alanında Friends Reunited'ın aslında bunca zamandır bir biçimde aktif olarak yayında olması bile oldukça şaşırtıcı.

Friend Reunited'ın uzun bir süre asıl amacına hizmet ettiğini ama son dönemlerde çöle dönüşen bir araziyi andırdığını belirten Porter, siteye dair iki satın alma ve yenileme girişiminin ardından sonunda ondan vazgeçmenin zamanının geldiğini açıkladı. Friends Reunited'ın kapanışı Liife adlı yeni bir platform üzerinde çalışan Porter'ın internet macerasının son bulduğu anlamına gelmiyor. Bu yeni platformun da kullanıcıların yaşama dair anılarının derlendiği özel bir proje olacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları