Galaxy Note 5, "kalıcı hasar" görebiliyor!

Samsung'un yeni Galaxy Note 5'iyle bu hareketi yaparsanız, ona kalıcı hasar verebilirsiniz!

Note 5'te bir garip sorun!

Samsung'un yeni Note 5'in etkileyici, yüksek kalitedeki tasarımı için birçok araştırma yapıp, emek harcadığından şüphemiz yok. Bu tür üst seviye bir telefonun, elbette hem görsel olarak, hem de hissiyat anlamında kullanıcısını memnun etmesi beklenir. Galaxy Note 5'in bu konuda sıkıntısı olmayabilir, ancak Samsung'un yapmış olduğu bir hata, kalıcı hasarlara yol açabilir.

Yapılan keşfe göre sorun, S Pen ve slotunda bulunuyor. Slot, S Pen'i sadece tek bir yönde kabul ettiği için kalemi ters takmaya çalışırsanız, kalem sıkışıp kalabiliyor. Önceki Note modellerinde böyle bir şeyin mümkün olmadığı söyleniyor. Android Police'e göre kalem sıkıştığında iki durumdan birisi başınıza gelebiliyor. Siteye göre ilk durumda kalem sıkışıp kalabiliyor ve bir daha çıkmıyor. İkinci durumda ise kalemi çıkarabiliyorsunuz, ancak bu sırada kalemin telefona takılı olup olmadığını algılayan mekanizmayı kırma olasılığınız var.

Bu durumdaysa bazı işlevleri kullanmaktan vazgeçmek zorunda kalıyorsunuz. Galaxy Note 5 normalde kalemi çıkardığınızda, S Pen menüsünü açıyor. Ancak mekanizma bozulduğunda kalemin çıktığı algılanmadığından, menü ekrana gelmiyor.

S Pen'i takarken kalemin ucunu telefona yönlendirmeniz gerekiyor. Kör kısmı telefona sokarsanız, karşınıza herhangi bir engel çıkmıyor ancak kalemi çıkarırken ciddi sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Bu yüzden kalemi her zaman doğru yönde yerleştirmeye dikkat etmenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları