Galaxy Note 5, PDF'e yazmanıza izin verebilir

Galaxy Note 5, yeni ortaya çıkan Samsung patentine göre bu yeteneğe de sahip olacak!

Note 5'e yeni yetenek!

Galaxy Note 5 ile tanışmamıza yalnızca iki ay kaldı. Geçtiğimiz günlerde neye benzeyeceği konusunda bazı ipuçları aldığımız cihaz, bu kez yazılımına ait ipuçlarıyla karşımıza çıktı.

ABD Patent Ofisi'ne (USPTO) 30 Haziran 2015'te Samsung tarafından yapılan patent başvurusunda firma, "PDF'ye yazma" işlevinden bahsediyor. Bu işlev, patente göre "mobil telefonlarda, akıllı telefonlarda, tablet bilgisayarlarda, taşınabilir medya cihazlarında ve el bilgisayarlarında kullanıcının PDF belgeleri, resim ve dosyalar üzerine not almasına izin veriyor."

Samsung, Screen Write işlevi yoluyla herhangi bir ekran üzerinde not almaya olanak tanıyor ancak PDF'ler üzerinde not almak, şu an biraz zor. Bunun için Screen Write'ı S-Pen'le açmanız, ekranın görüntüsünü almanız, ardından üzerine not almanız gerekiyor. "PDF'ye yazma" işlevi ise ekran görüntüsü almaya gerek kalmadan, direkt olarak not almaya olanak tanıyabilir.

Patent, işlevin detaylarından bahsetmiyor ancak böyle bir işlevle gelecek Note 5, şüphesiz kullanıcılarının işini biraz daha kolaylaştıracak.

Okuyucu Yorumları