Galaxy Note 5, yeni USB'yle gelecek!

Dedikodulara göre Samsung, bir sonraki dev boyutlu telefonunda bu önemli yeniliği de sunacak!

Note 5'te bu da olacak!

Yeni sızıntılara göre Samsung'un 2015 model phablet'i, son zamanların popüler teknolojilerinden USB Type-C bağlantısıyla gelecek. Bu yeni port sayesinde Galaxy Note 5, birkaç avantaja birden sahip olacak.

USB Type-C muhtemelen Note 5'in en önemli özelliği olmayacak, ancak telefonu kullanmanızı kolaylaştırabilir. Veri aktarım hızı USB 3.0'ın iki katı (yaklaşık 10GBps) olan Type-C sayesinde müzik, video ve fotoğraflarınızı PC'nize çok daha hızlı kopyalayabileceksiniz. Type-C, 20 voltluk ve 5 amperlik güç taşıyabildiği için (USB 3.0, 5 volt ve 1,8 amper taşıyabiliyor) pilinizi şarj etmeniz de eskisi kadar uzun sürmeyecek.

USB Type-C'nin belki de en işe yarar özelliği, kabloyu ters takma olasılığını ortadan kaldıracak olması.

Peki ya 4K ekran?

Samsung Galaxy Note 5'in 4K ekranla gelebileceğine dair dedikodular daha önce kulağımıza fısıldanmıştı. Şimdiyse GforGames, Samsung'un bu kadar yüksek bir çözünürlüğü Note 5'e sokmayacağını söylüyor. Rapor, telefonun hangi çözünürlükle geleceğini söylemiyor, ancak son dedikodular 2K ekran olasılığını dile getirmekte.

Bu dedikodularla birlikte gelen bir başka dedikoduya göre Galaxy Note 5, depolama alanı teknolojisi olarak UFS 2.0'ı kullanacak. Halihazırda Galaxy S6 ve S6 Edge'de kullanılan bu yeni dahili depolama alanı, uygulamaların kurulum ve yüklenme hızlarını fark edilir ölçüde geliştiriyor.

Galaxy Note 5, önceki dedikodulara göre CPU, GPU, RAM ve depolamayı ilk kez tek yongada birleştiren Exynos 7422 işlemciyle gelecek. Yeni phablet'in Eylül'de başlayacak IFA 2015'te tanıtılma olasılığı yüksek görünüyor.

Samsung Galaxy Note 4 testimiz için tıklayın!

Okuyucu Yorumları