Galaxy Note 7, çok farklı bir TouchWiz ile gelebilir!

Samsung'un üzerinde çalıştığı yeni TouchWiz, Galaxy Note 7'nin arayüzünden önemli ipuçları veriyor!

Note 7 için yepyeni bir TouchWiz!

Samsung, Android'de kullandığı kullanıcı arayüzü TouchWiz'de birkaç senedir büyük bir değişiklik yapmıyor. Ancak yeni ortaya çıkan bir video, Galaxy Note 7'yle birlikte karşımıza büyük oranda yenilenmiş bir TouchWiz'in çıkabileceğini gösteriyor.

İtalyanca teknoloji blogu HDblog.it'in yayınladığı videoda TouchWiz'deki her değişiklik, tek tek gösteriliyor. Arayüzün genel olarak çizgi film görünümünden uzaklaştığı ve olgunlaştığı gözlenirken, yeni kişiselleştirme seçeneklerinin eklendiği fark ediliyor. Büyük yenilikler gören alanlardan biri olan uyarı alanı, hızlı ayarları daha hızlı değiştirmenize olanak tanıyor. Örneğin bağlı olduğunuz Wi-Fi ağını değiştirmek için Ayarlar uygulamasına gitmeniz gerekmiyor. Yeni arayüzde açılan menüden dilediğiniz ağa daha çabuk bağlanabiliyorsunuz.

Arayüzün Apple'ın iOS platformundan etkilendiği ve klasörlere dokunduğunuzda arka planı iOS'taki gibi bulanık hale getirdiği gözleniyor. Buna ilave olarak giriş ekranındaki simgeleri yukarıya doğru sürükleyerek, uygulamayı açmaya gerek kalmadan bazı işlevlere ulaşabiliyorsunuz. 3D Touch'a benzeyen bu işlev, Galaxy Note 7'ye geleceği söylenen dokunma hassasiyeti algılama işlevinin habercisi olabilir.

Galeri uygulamasında yapılan değişiklikler ise uygulamayı Google'ın Fotoğraflar uygulamasına iyice yaklaştırmış. Blog'un yayınladığı video İtalyanca, ancak diğer detayları videoyu izleyerek görebilirsiniz. Yeni TouchWiz henüz beta aşamasında olduğundan Note 7 çıkana kadar başka yeniliklerin gelme olasılığı da var.

Okuyucu Yorumları