Galaxy Note 7 için 9 ipucu!

Yeni Galaxy Note 7'nizde denemek için sabırsızlanacağınız 9 ipucu burada!

Galaxy Note 7 için 9 ipucu!

Sabırla beklediğiniz ve sonunda satın aldığınız yeni Galaxy Note 7'nizin keyfini çıkarıyorsunuz. Muhtemelen yeni işlevlerin birçoğunu zaten keşfettiniz. Aşağıda ise işlevlerle dolu telefonunuzda gözünüzden kaçmış olabileceğini düşündüğümüz 9 yeni Samsung Galaxy Note 7 ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.

İşte Galaxy Note 7'den ve güçlü S Pen'den en fazlasını almanızı sağlayacak ipuçları.

1. Yeni S Pen Air Command: Galaxy Note 7'nin S Pen'ini yuvasından çıkardığınızda beliren Air Command menüsü, S Pen için tasarlanmış Translate ve Screen Write gibi işlevlere ulaşmanıza izin veriyor. Bu işlevlere kaleminizle dokunarak hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Air Command menüsüne diğer uygulamaları da ekleyebilirsiniz. Bunun için "Add shortcuts" üzerine tıklamanız yeterli.

2. GIF oluşturun ve düzenleyin: GIF animasyonuna dönüştürmek istediğiniz ekrana geldikten sonra S Pen üzerindeki düğmeye basın veya ekranın sağ tarafındaki kalem simgesine tıklayarak Air Command menüsünü açın. Burada önce "Smart select"e ardından açılan menüde "Animation" üzerine basın. Ekrana gelen kutuyu istediğiniz gibi taşıyabilir ve ayarlayabilirsiniz. Record düğmesine basarak kayda başlayın.

3. Çeviri yapın: Air Command menüsünü S Pen'i yerinden çıkararak açın ve "Translate" seçeneğini seçin. Menüden dili seçin ve kalemi çevirmek istediğiniz metnin üzerine getirin (kalemi ekrana değdirmeyin). Çeviri otomatik olarak yapılacak.

4. Kamerayı tek elle kullanın: Home düğmesine çift dokunarak kamerayı açabilir, parmağınızı sağa doğru sürükleyerek filtrelere ulaşabilir, yukarıya doğru sürükleyerek selfie modunu açabilirsiniz.

Kilidi iris tarayıcısıyla açın

Kilidi iris tarayıcısıyla açın

5. Bakarak kilit açın: Yeni iris tarayıcısını kullanmak için Settings uygulamasını açın ve "Lock screen and security" üzerine dokunun ve "Irises"e dokunun. Ekrandaki yönergeleri izleyerek PIN kodunuzu veya parolanızı girin ve gözünüzü taratın.

6. Always-on display'i kişiselleştirin: Galaxy S7'yle birlikte sunulmaya başlanan bu işlev, telefonun ekranını tamamen açmadan belirli bilgilere göz atabilmenizi sağlıyor. Note 7'de bu ekranda uyarılarınızın da görünmesini sağlayabiliyorsunuz. Settings > Display > Always On Display yolunu izleyin. Burada hangi uygulamaların Always on display üzerinde uyarı gösterebileceğini ve saat türünü seçebilirsiniz.

7. Always on display'e not yazın: Note 7'deki Always on display'in bir başka hoş özelliği, ekranın üst tarafındaki toplu iğne simgesine dokunarak el yazınızla not alabilmeniz. Notu kaydedebileceğiniz gibi, üzerine çift basarak silebilirsiniz.

8. Galaxy Note 7 ile ekran görüntüsü alın: Galaxy Note 7'de ekran görüntüsü almak için yapmanız gereken, diğer telefonlardakine göre biraz farklı. Ekranın görüntüsünü kaydetmek için güç düğmesine ve home düğmesine aynı anda basın ve 2 saniye basılı tutun. Ekran yanıp söndükten sonra görüntüyü kırpmaya, paylaşmaya ve kaydetmeye yönelik seçeneklerle karşılaşacaksınız.

Air Command'daki "Screen write" işlevini kullanarak da ekranı yakalayabilir ve ekran üzerinde not alabilirsiniz.

9. Secure Folder ile bilgilerinizi koruyun: Bu özel klasör, uygulamalarınızı ve dosyalarınızı parola veya parmak izi gibi biyometrik bir güvenlik işlevi arkasında korumanıza izin veriyor. Bu işlev, telefonunuzun kilidini açıp birine uzattığınızda işe yarayabilir.

Okuyucu Yorumları