Galaxy Note 7 İçin Yapıldı, Note 5'e Yaradı!

Galaxy Note 7'de karşımıza çıkan çok önemli bir özellik, şimdi Note 5 için sunuluyor!

Note 7'nin arayüzü Note 5'e yaradı!

Teknoloji devi Samsung'un Galaxy Note 7 modeli artık resmi olarak satışta olmasa da cihaza dair önemli bir unsur başka bir Galaxy modelinde karşımıza çıkacak gibi duruyor. Bir yıl önceye piyasaya sürülen Galaxy Note 5 modeli için Güney Kore'deki kullanıcılarına bir güncelleme sunan firma, bu güncellemede Note 7'de kullanılan Grace UI'ye de yer verdi.

Note 5'teki yeni sabit yazılımda KKU2CPI1 numaralı versiyonla yer alan söz konusu kullanıcı arayüzü güncellemesi ilk olarak XDA Developer forumlarındaki bir üye tarafından fark edildi. Bu kullanıcı arayüzü Note 5'e aralarında Ultra Power Saving Mode, Blue Light Filter gibi özelliklerin yer aldığı birçok yenilik ekliyor. Güncelleme ayrıca Grace UI'nin yanında bir dizi diğer bug düzeltmeleri ve geliştirmeleri de beraberinde getiriyor.

Note 5'in Güney Kore dışındaki sahipleri açısından bu güncellemeyi hangi ülkelerin ne zaman alacağına dair henüz bir açıklama yapılmış değil. Diğer yandan Grace UI'nin Note 5'e getirilmesinin önceden mi planlandığı yoksa bunun Note 7'nin geri çağrılmasının ardından alınan bir karar mı olduğu da bir bilinmeyen.

Fakat yakında daha büyük bir güncellemeyle Android Nougat'ı da almayı bekleyen Note 5 kullanıcılarının, Grace UI'ye hayır demeyecekleri kesin.

Okuyucu Yorumları