Galaxy Note 7 öldü... Peki şimdi ne olacak?

Samsung, büyük sıkıntı yaşatan Galaxy Note 7'yi tamamen tarih gömdü. Peki bundan sonra Güney Koreli devi neler bekliyor?

Note 7 öldü... Peki şimdi ne olacak?

Galaxy Note 7'nin satışlarını ve üretimini tamamen durduran Samsung, müşterilerine tekrar güven verebilmek için oldukça fazla zaman ve kaynak harcadı. Çin, geri çağırma aşamasında en az etkilenen ülke olmasına rağmen, aynı zamanda uygulamayı, şekli yüzünden en fazla yerden yere vuran ülke oldu. Samsung zaten bu bölgede yerel rekabete zorlanıyordu ve Galaxy Note 7'nin başına gelenler markanın itibarına hiç de iyi gelmedi.

Aslında alınan son kararla Galaxy Note 7'nin tarihe gömülmesi, Samsung'un sadece Çin'de değil, diğer tüm ülkelerde de olumsuz etkilenmesi ve diğer telefonlarının satışlarının düşmesi anlamını taşıyor olabilir. Henüz geri çağırma aşamasındayken bile, Samsung'un telefon satşları Hong Kong'da yüzde 30 oranında düştü. Buna bu yıl en çok satan telefon olan Galaxy S7 Edge de dahildi.

Gelen raporlar net bir bilgi içermese de, Samsung'un satışlarının bazı ülkelerde yüzde 80'e kadar düşüş gösterdiğine işaret ediyor. Müşterilerin çoğu ise, sebep olarak Galaxy Note 7 fiyaskosunu ve medyadaki negatif etkisini gösteriyor.

Peki bundan sonra ne olacak? Samsung'un Galaxy Note 7 nedeniyle önemli bir mali kayıp yaşadığı kesin. Daha önemlisi, fiyaskonun Galaxy S8 gibi, gelecek amiral gemilerini etkileyip etkilemeyeceği. Daha doğrusu etkileyici kesin ama, ne kadar etkileyeceği. Bunu ancak, müşterilerin markaya yaklaşımının ne şekilde olduğunu gördükten sonra söyleyebileceğiz.

Ama bir gerçek var: Apple'ın iPhone 7'si ve iPhone 7 Plus'ı henüz piyasaya sürülmüşken yaşanan gelişmeler, ABD'li teknoloji devinin daha fazla telefon satmasını sağlayacak. Ne kadar daha fazla? İşte onu da zaman gösterecek...

Okuyucu Yorumları