Galaxy Note 7 ve iPhone 6S Plus karşı karşıya!

Samsung'un yeni tanıttığı Galaxy Note 7 ile iPhone 6S Plus'ı karşı karşıya getirdik...

Galaxy Note 7 mi; iPhone 6S Plus mı?

Aylar süren sızıntı ve söylentilerin ardından Galaxy Note 7 artık gerçek. Başarılı Galaxy Note 5 ve Note 4'ün yerini dolduracak olan Note 7, büyük ekranlı telefon arayanlar için müthiş bir seçenek. Ancak tek "phablet" üreticisi Samsung değil; Note serisinden belki daha ünlü tek bir phablet var: Apple'ın Plus serisi. iPhone 6S Plus çıkalı neredeyse bir sene oldu ancak üst seviye özellikleriyle 6S Plus hala mükemmel bir telefon.

Peki hangisi daha iyi? Yeni Galaxy Note 7 mi, iPhone 6S Plus mı? Cevabı bulmak için iki cihazı karşı karşıya getirdik.

Tasarım

Apple tasarım konusunda yıllardır yenilmez olsa da, firmanın rakipleri boş durmuyor. Hatta Galaxy Note 7, diğer Samsung telefonlarından tasarım öğelerine yer verse de, daha şık ve sade görünüyor. Galaxy Note 7 153.5 x 73.9 x 7.9 mm ölçüleriyle gelirken iPhone 6S Plus, 158.2 x 77.9 x 7.3 mm 'lik ölçüleriyle biraz daha büyük. Ancak iPhone 6S'in biraz daha ince olduğunu görüyoruz. Ağırlığa geldiğimizde iPhone 6S Plus'ın 192 gram, Galaxy Note 7'nin ise 169 gram olduğunu görüyoruz.

Galaxy Note 7'yi denedik!

Ekran

Galaxy Note 7 ile Samsung, 2.560 x 1.440 çözünürlük sunuyor. 5,7 inç'lik ekranda bu, 518 ppi piksel yoğunluğu anlamına geliyor. iPhone ise 1.920 x 1.080 çözünürlük sunuyor; yani 5,5 inç'lik ekranında 401 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Bir başka deyişle Galaxy Note 7 daha keskin bir ekrana sahip.

Ekran türlerini karşılaştırdığımızda ise Samsung'un derin ve temiz renkler sunan, pil dostu Super AMOLED'i kullandığını, Apple'ın ise her zaman olduğu gibi LED ekrana yer verdiğini görüyoruz.

Kısacası ekran konusuna önem veriyorsanız, bu alanda Galaxy Note 7'nin rahatça kazandığını söylemeliyiz.

Teknik özellikler

Apple işlemcileriyle ilgili detayları sır gibi sakladığından Apple işlemcilerini karşılaştırmaya tabi tutmak güç. iPhone 6S 64-bit A9 işlemci ve M9 hareket işlemcisiyle geliyor. Galaxy Note 7 ise ABD ve Çin'de Snapdragon 820, dünyanın geri kalanında Exynos 8890 işlemciyi kullanıyor. Bu işlemcilerin her ikisi de piyasadaki en iyi işlemcilerden.

Antutu hız testi sonuçları, Snapdragon'un Apple A9'a kıyasla biraz daha iyi olduğunu söylüyor. Ancak A9, Exynos 8890'dan biraz daha hızlı. Bu yüzden işlemci alanında telefonların berabere kaldığına karar verdik.

Note 7 4GB RAM ile gelirken iPhone 6S Plus'taki 2GB RAM size yetersiz görünebilir.

Depolama

Depolama

Galaxy Note 7 büyük, ancak tek bir seçenekle, 64GB depolama alanıyla geliyor. iPhone ise 16GB, 64GB ve 128GB olmak üzere üç depolama seçeneği sunuyor. Ancak iPhone'un fiyatlarının depolama arttıkça el yakmaya başladığını unutmayın. iPhone microSD karta her zaman olduğu gibi yer vermezken Note 7, Note 5'ten çıkardığı microSD slotunu tekrar sunuyor. Note 7'ye 256GB'a kadarki microSD kartları (şu an üretilen en yüksek kapasite) ekleyebiliyorsunuz.

Pil

Galaxy Note 7, pil konusunda da iPhone 6S Plus'ı geride bırakıyor. iPhone 2.750mAh kapasiteli bir pille gelirken Galaxy Note 7, 3.500mAh'lik piliyle işi bir seviye ileriye taşıyor. Note'ta OLED ekran kullanıldığı için pilinin çok daha uzun dayanmasını bekleyebiliriz.

Kamera

iPhone'un kamerası açık konuşmak gerekirse kağıt üzerinde o kadar da etkileyici görünmüyor. Ancak işe pratiğe döküldüğünde iPhone 6S'in kamerasını geçmek zor. Ancak Samsung da son zamanlarda kamera alanında önemli aşamalar kaydetti. Galaxy S7, kamerasıyla çok beğenilen bir telefondu ve Note 7, S7'deki kameranın aynısıyla geliyor.

Yani Note 7, 12MP'lik f/1,7 diyaframa sahip, OIS destekli bir kameraya sahip. iPhone da 12MP'lik bir sensörle geliyor ancak diyaframı f/2,2 ile daha küçük ve dolayısıyla düşük ışıkta Note 7 ile aynı performansı vermeyebilir.

Ön kameralara baktığımızda Note 7'nin f/1,7 diyaframa sahip 5MP sensörle geldiğini, iPhone'un yine f/2,2 diyaframlı 5MP sensörle geldiğini görüyoruz.

Kağıt üzerinde Galaxy Note kazansa da, gerçek fotoğrafları karşılaştırmanızda fayda var.

Sonuç

Sadece teknik özelliklere baktığımızda Galaxy Note 7 karşılaştırmamızdan galip çıkıyor. Ancak gerçek hayatta iki telefonun da birbirinden önemli bir eksiği yok. Teknik özelliklere önem veriyorsanız, yeni Samsung Galaxy Note 7 müthiş kamerası ve rahatsız etmeyen büyüklüğüyle tam size göre olabilir.

Okuyucu Yorumları