Galaxy S10, Cebinizdeyken Açılabiliyor

Galaxy S10'un bir sensör sorunu nedeniyle cebinizdeyken kendi kendine açılabildiği ortaya çıktı!

Galaxy S10'da yeni sorun!

Tanıtımının üzerinden üç hafta geçen Samsung Galaxy S10 serisi, çoğu yeni amiral gemisi gibi çeşitli sorunlarla gündeme geliyor. Telefonun yüz tanıma sisteminin bir videoyla kandırılabildiğinin ortaya çıkmasının ardından şimdi de yakınlık sensörünün bazen hata yapabildiği anlaşıldı.

Yakınlık sensörünün telefon cebinizdeyken veya kulağınızdayken ekranı kapatması gerekiyor. Ancak bazı kullanıcılar, bazen bunun gerçekleşmediğini söylüyor. Kullanıcılardan gelen şikayetlere göre telefon, yanlışlıkla yapılan dokunmalarla rastgele olarak uyanabiliyor. Sorun "dokun ve uyandır" işlevi etkinleştirildiğinde ortaya çıkıyor. Bu işlev, ekrana dokunarak onu uyandırmanızı sağlıyor. Ancak telefon cebinizdeyken, kumaş üzerinden bacağınıza değerek uyanabiliyor. Ekranın hassasiyet seviyesini düşürmek veya "hatalı dokunma korumasını" açmak sorunu çözmüyor.

Ekranın kendiliğinden açılması, pilin daha hızlı tükenmesi anlamına geliyor. Always-on Display işlevini veya "dokun ve uyandır" işlevini kapatmak, sorunu ortadan kaldırıyor. Sorunun donanımsal mı yoksa yazlımsal mı olduğu ise henüz bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları