Galaxy S10'da Uyarı LED'i Yok!

Samsung'un yeni Infinity-O ekranının sevilen bir özelliği kendisine kurban seçtiği çok geçmeden anlaşıldı!

Gelen delik, giden LED!

Yeni telefonlar tanıtıldığında göz kamaştıran özelliklerini konuşurken, çoğu kez bir şeyi atlıyoruz: Kaybolan özellikler. Genellikle tanıtımdan bir gün sonra gündeme gelmeye başlayan bu eksikliklerden biri, Galaxy S10 için ortaya çıktı: Uyarı LED'i.

Galaxy S10'un çok ince çerçeveli Infinity-O ekranı, bazı kullanıcıları düşündürecek bir dezavantajla geliyor. Galaxy S10'da uyarı LED'i bulunmuyor, çünkü Samsung bunu koyacak yer bulamamış gibi görünüyor. Bununla birlikte diğer sensörlerde bir eksilme yok.

LED'e tam olarak alternatif bir uyarının olmadığı bir gerçek. Always on Display işlevini kullanarak uyarıları takip edebiliyorsunuz. Hatta bu işlevi kullanmıyorsanız bile ekrana dokunarak Always on Display'i 30 saniyeliğine açabiliyorsunuz. Ancak LED işlevi, Galaxy Note 10 veya Galaxy S11'e kalmış gibi görünüyor. İşlev geri gelirse, geri dönen bir şeyin önemli bir yenilik gibi karşımıza çıkacak olması düşüncesi ise gayet sinir bozucu.

Samsung'un bazı patentlerinde ön yüzdeki deliğin etranının bir uyarı LED'i olarak kullanıldığını görmüştük. Ancak bu fikir, bir başka bahara kalmış görünüyor.

Galaxy S10 ön incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları