Galaxy S5 satışları beklenenin çok altında!

Samsung'un, Galaxy S5'ten beklediği başarının yakınından bile geçemediği ortaya çıktı!

Galaxy S5 sınıfta kaldı!

Samsung'un karlarının 5.7 milyar dolardan 1.65 milyar dolara düşmesinin arkasındaki önemli nedenlerden bir tanesi, ortaya çıktı. Wall Street Journal'ın yeni raporuna göre Nisan'da tanıtılan Galaxy S5, Samsung'un beklediği ilgiyi görmedi.

Galaxy S5'e ilginin düşük olmasının ardında yapılan donanımsal geliştirmelerin yetersiz olması gibi nedenler bulunduğu söyleniyor. Güney Kore merkezli firmanın tahmin ettiği satış seviyesini yakalayamaması, çok sayıda Galaxy S5'in depolarda bekletildiği, stokların eritilmesi için reklam üzerinde durulduğu anlamına geliyor. Samsung, ABD'deki Galaxy S5 satışlarında S4'e göre yükseliş kaydetse de, ikinci en büyük pazarı olan Çin'deki satışları yüzde 50 geriledi. Firma bunlar dışındaki tüm pazarlarda da gerileme kaydetti.

Samsung, şu ana kadar tahmininin yüzde 40 altında Galaxy S5 satmış bulunuyor. Ancak firmanın bu kötü gidişatı çevirmek için planları da var. Samsung'un 2015'te akıllı telefon modeli sayısını azaltacağını geçtiğimiz günlerde öğrenmiştik. Bunun yanında firma, Galaxy Alpha ve Galaxy Note 4 gibi daha üst seviye materyallere sahip telefonlarla kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor.

Okuyucu Yorumları