Galaxy S6: çıkış tarihi, dedikodular!

Samsung, yaklaşık 1 sene sonra nasıl, ne kadar farklı bir Galaxy S6'yla karşımıza çıkacak?

Galaxy S6 nasıl olacak?

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S6, büyük ihtimalle 2015'in ilk çeyreğinde piyasada olacak. Galaxy S5'in çıkışının üstünden çok kısa bir süre geçmesine rağmen, tasarım ve özelliklerde sıçramalar vadeden ilk dedikodularla karşı karşıyayız.

Galaxy S6: Her şey ekran ve işlemci için

Galaxy S6'nın ilk "sinema telefonu" olma ihtimali var, çünkü Samsung'un Mart ayında aldığı bir patentte 21:9 ekran oranından bahsediliyordu. Bunun yanında S6'nın ekranının kavisli olacağı, çözünürlüğün ise 2K seviyesine ulaşabileceği iddia ediliyor. 21:9 oranındaki bir ekranda ise bu, 2.560 x 1.440 piksel çözünürlüğe denk düşüyor. Cihazın en yeni Samsung Exynos işlemci veya Snapdragon 810 ile geleceğine inanılıyor. Qualcomm, 64-bit mimariye sahip bir işlemci olan Snapdragon 810'un 2015'teki cihazlarda ortaya çıkmaya başlayacağını söylemişti

Galaxy S6: Kamera ve işletim sistemi

Galaxy S5'in 16 megapiksellik kamerası, harika görüntüler üretebiliyor. Bu yüzden Samsung'un kamerada küçük geliştirmeler yapacağını düşünüyoruz.

Peki Samsung, yeni cebinde Tizen'i mi, yoksa Android'i mi kullanacak? Bizce Samsung, Tizen'i belirli telefonları ve giyilebilir cihazları için saklıyor. Bu yüzden Galaxy S6'nın Android 5.0 ve yenilenmiş bir TouchWiz ile gelmesi olası.

Peki ya tasarım?

Samsung'un altıncı nesil amiral gemisi cebinde yeni bir madde, konsept ve tasarımla ortaya çıkması gerekiyor. Su geçirmez, metal tasarımlı bir S6'yla karşılaşmamız ihtimaller dahilinde.

Okuyucu Yorumları