Galaxy S6 Edge ve One M9'a bükülme testi!

Samsung ve HTC'nin 2015 cepleri, bükülme testinde iPhone 6 Plus'ın karşısına çıktı! Videomuzda...

Bükülen bükülene!

Samsung Galaxy S6 Edge üzerinde yapılan bir dayanıklılık testi, yeni telefonun, bükülmeye en az iPhone 6 Plus kadar meyilli olduğunu ortaya çıkardı.

SquareTrade'in son testinde sadece Galaxy S6 değil, Apple'ın ve HTC'nin 2015 amiral gemileri de bükülme sınavından geçti. Ancak hemen endişelenmeyin, çünkü SquareTrade'in test sonuçları telefonların kolaylıkla bükülebildiği gibi bir sonuca varmıyor. Firmanın özel makineleri, telefonlara ortalama bir kullanıcının uygulayacağından çok daha fazla baskı uyguluyor.

SquareTrade'in yayınladığı videoda zorlu testten ilk olarak iPhone 6 Plus geçiyor. Yaklaşık 50kg'lık ağırlık altında bükülen iPhone 6 Plus, 81kg'da parçalanıyor (ağırlık telefonun merkezine uygulanıyor). Sıra HTC One M9'a geldiğinde cihazın 54,4kg altında bükülmeye başladığı ve kırıldığı görünüyor.

Testin son katılımcısı kavisli Galaxy S6 Edge, ağırlık 50kg'a ulaştığında bükülmeye başlıyor ve 67,5kg'da tamamen bükülüyor. Ekranın bükülmenin başlarında çatlaması da dikkat çekiyor.

iPhone 6 Plus'ın büyük boyutları, elbette onun gerçek hayatta bükülebilme olasılığını biraz daha artıran bir faktör. Yine de satın almayı düşündüğümüz bir cihazın bükülme riski konusunda bilgi sahibi olmak iyi olsa gerek.

Okuyucu Yorumları